Könyvhét 2023
SZERZŐI KIADÁS
PROFI MÓDON
Tandori Dezső
TANDORI SZUBJEKTÍV
Csokonai Attila
SZABADMATT
Kőszeghy Elemér
A magyarországi ötvösjegyek...
SZERZŐI KIADÁS<br>PROFI MÓDON Tandori Dezső <br> TANDORI SZUBJEKTÍV Csokonai Attila <br> SZABADMATT Kőszeghy Elemér<br>A magyarországi ötvösjegyek...
Könyvhét.hu online
    1 - 10 / 7229      Következő »    Utolsó »  

Elkezdődött csütörtökön a Lipcsei Könyvvásár, a német nyelvterület legnagyobb irodalmi közönségfesztiválja. A koronavírus-világjárvány miatt 2019 óta először megrendezett vásáron 40 országból 2082 kiállító mutatkozik be. Ez jelentős visszaesés 2019-es képest, amikor 46 országból csaknem 2500 kiállító érkezett.

 

Pénteken kezdődik a 32. Jókai napok irodalmi és gasztronómiai fesztivál Balatonfüreden, melyet idén a Petőfi-bicentenárium jegyében rendeznek - áll a szervezők MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében.

Helyzetjelentések címmel emlékezik a nyolcvan éve született Cseh Tamásra a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) keddtől látható kiállítása.

Szelényi Károly 80 éves

2023. április 21.

Budapesten, 1943. április 26-án született Szelényi Károly, életműve a hazai fotóművészet – és műtárgyfotózás – történetének kiemelkedő fejezete.

A Petőfi Kulturális Ügynökség saját standdal képviseli a magyar irodalmat a Londoni Könyvvásáron, és három könyvbemutatót is tartanak.

Új helyszínen, a margitszigeti Kristály Színtérben rendezik a tavaszi Margó Irodalmi Fesztivált, ahol május 11. és 13. között  egyebek mellett Tompa Andrea, Závada Péter és Háy János könyvbemutatóival, valamint beszélgetésekkel és zenei programokkal várják az érdeklődőket - közölték a szervezők kedden az MTI-vel.

Nyílt, magyar nyelvű szépirodalmi pályázatot hirdet a PesText Nemzetközi Irodalmi Fesztivál, hívószava a Petőfi-évhez kapcsolódva: Felhők - közölték a szervezők hétfőn az MTI-vel.

Illyés Gyula halálának 40. évfordulója és a költő, író, valamint felesége, Kozmutza Flóra 2002 óta védett síremlékének felújítása alkalmából tartott megemlékezést pénteken Budapesten, a Farkasréti temetőben a Nemzeti Örökség Intézete (NÖRI) és a Magyar Művészeti Akadémia (MMA).

Az Európai Unió Irodalmi Díjára (EUPL) jelölték Ag Apolloni koszovói albán író Piroska: mese felnőtteknek (Kësulëkuqja, përrallë për të rritur) című regényét, amelyet Debrecenben írt a Magyar Írórezidencia Program ösztöndíjasaként - közölte a Petőfi Kulturális Ügynökség szerdán az MTI-vel.

Idén is saját színdarabbal és csaknem 500 további programmal várja a fesztiválozókat a Művészetek Völgye július 21. és 30. között Kapolcsra, Vigántpetendre és Taliándörögdre.

Ajánló tartalma:

Új kód kérése


Móra 05.23.Tandori SzubjektívSzabadmattÉS Páratlan oldalKőszeghyA Mélytengeri Mentőcsapat és az Utolsó Magányos SzörnyCsibi tűzoltó lesz
Belépés