Móra Kiadó
újdonságai
Kőszeghy Elemér
A magyarországi ötvösjegyek...
Ben és Holly
apró királysága
Csibi
tűzoltó lesz
Móra Kiadó <br> újdonságai Kőszeghy Elemér<br>A magyarországi ötvösjegyek... Ben és Holly <br> apró királysága Csibi<br>tűzoltó lesz
Kiemelt

A Könyvhét keresi a könyvek és az irodalom önkénteseit

2019.07.08.

Történt, hogy a minap egy kedves régi kollégánk, aki a kezdeti időkben külsőzött a Könyvhétnek, felhívott és elújságolta, hogy megjelent egy kötete. Volt kollégánk arról érdeklődött, hogy elküldje-e a könyvét, közölnénk-e róla recenziót. Amikor kiderült számára, hogy bizonytalan az ismertetető megjelentetése honlapunkon, mert a megjelenéshez szükséges feltételek konstellációja nem teljesen tökéletes – és nem a Föld, a Hold és a Mars együttállásában van a hiba –, hanem leginkább a csúf anyagi szempontok nehezítik óhajának maradéktalan kielégítését, akkor egy számomra meglepő információval állt elő.
Azt hitte, hogy honlapunkra ingyen írnak cikkeket kollégáink, mert – mint mondta –, sok kulturális honlapot ismer, ahol ingyen készítik a kulturális eseményekről beszámoló tudósításokat, cikkeket, recenziókat. Kérdezte, küldjön-e azért könyvet, hátha megtetszik egyik munkatársunknak, aki majd ír róla élvezetből. Természetesen azt válaszoltam, hogy persze, küldjön, hiszen annak az esélyét nem zárhatjuk ki, viszont ha nincs itt a könyv, akkor aztán arra végképp nincs esély.
Arról jutott eszembe ez a minapi történet, hogy a Nemzeti Kulturális Alap Szépirodalmi Kollégiuma 2019. július 8-án nyilvánosságra hozta a folyóirat támogatási pályázatának eredményét. A Könyvhét – mint már évek óta – sajnos most sem nyert el akár egy csekély összegű támogatást sem. A hivatalos indoklás így szól: „A támogatott pályázatok körét a beadott pályázatok mennyisége és minősége, valamint a rendelkezésre álló támogatási keretösszeg együttesen határozta meg. Mindezeket figyelembe véve a benyújtott pályázat [mármint a Könyvhét benyújtott pályázata] támogatására forráshiány miatt nincs lehetőség.”
Így aztán sajnos a lapunkat érintő „konstelláció” továbbra is változatlanul fennáll. A mostaninál több könyvről valóban akkor tudunk majd csak hírt adni, ha irodalmi önkéntesek segítenek, ha kezdő vagy gyakorlott tollforgatók jelentkeznek szerkesztőségünkben és közreműködnek munkánkban.

A könyvek és az irodalom önkénteseit keressük a Könyvhéthez

A Könyvhét – ahogyan mondani szoktuk – könyves újság neten és papíron, emiatt a tematikánk a könyves világra korlátozódik, igaz ugyan, hogy annak aztán minden összefüggése és ága-boga érdekes számunkra.
Keressük tehát azokat a leendő önkéntes kollégáinkat, külső munkatársainkat, akik szívesen osztanák meg a Könyvhét felületein a gondolataikat egy-egy könyvről, vagy beszélgetnének egy-egy íróval, költővel a műveiről, és ezt a beszélgetést mások számára olvashatóvá tennék a Könyvhét oldalán.
És mindezt csak élvezetből, az írás öröméért és – remélhetőleg – dicsőségéért, ingyenesen.
A Könyvhét több évtizedes hagyományokra visszatekintő szerkesztősége várja őket jó szóval, a publikálás lehetőségével, kollegiális barátsággal, szerkesztői figyelemmel.
Aki kedvet érez ahhoz, hogy csatlakozzon a Könyvhét csapatához és tevékenységéhez, jelezze ezt egy e-mailben. E-mail címünk: konyvhet@t-online.hu
Az első jelentkező kapja meg – ha akarja – „élvezeti munkára” kedves volt kollégánk kötetét.

Kiss József
a szerk.

Ajánló tartalma:

Új kód kérése

Hozzászólás szövege:
Felhasználói név*:
E-mail*:Könyvhét 2020/1 címlapÉS Páratlan oldal
Belépés