Móra Kiadó
újdonságai
Kőszeghy Elemér
A magyarországi ötvösjegyek...
Ben és Holly
apró királysága
Csibi
tűzoltó lesz
Móra Kiadó <br> újdonságai Kőszeghy Elemér<br>A magyarországi ötvösjegyek... Ben és Holly <br> apró királysága Csibi<br>tűzoltó lesz
Kiemelt

A pajzán Emmy-díjas – Heti KÖNYVHÉT

2020.01.09.

KÖNYVHÉT – könyves újság neten és papíron

„Műanyag kerti szék állapotba sodródott a világ” – beszélgetés Kollár-Klemencz Lászlóval
Kollár-Klemencz Lászlót legtöbben a Kistehén Tánczenekar énekeseként ismerik, de 2015-ös, első novelláskötete is nagy sikert aratott. Most [2018] hamarosan megjelenő második könyve, A műanyag kerti székek élete apropóján beszélgettünk a szerzővel az életről, valamint a főszereplő kerti székek világban elfoglalt helyéről és fontosságáról. Kollár-Klemencz Lászlóval beszélgetett Kurcz Orsi. Könyvhét, 2018/3. szám

Szávai Ilona: Az egyke
A kötet a születéskorlátozás elméleti hátterének és az egyéni boldogulásra irányuló jólétstratégiák feltárása mellett szakavatott „idegenvezetéssel” kalauzolja olvasóit a nemzetközi példák között… –ele– recenziója, Könyvhét, 2018/3. szám

Már 70 éve mesél a Móra Kiadó
A gyermek és ifjúsági könyvkiadás gyakorlata rengeteget változott az elmúlt 70 évben. Korszakok jöttek és mentek, de a Móra Kiadó megmaradt szilárd alapjain, mint a gyerekirodalom értékteremtő és értékeket őrző szakmai műhelye.

Térey Jánosról elnevezett alkotói ösztöndíjat indít a PIM
Térey Jánosról elnevezett alkotói ösztöndíjat indít el a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) a tervek szerint január 22-én, a magyar kultúra napján.

Vecsei H. Miklós dedikálja a Móra Kiadó új A Pál utcai fiúk-hangoskönyvét
Idén lesz 70 éve, hogy a Móra Kiadó mesekönyvei, verseskötetei, ifjúsági regényei és ismeretterjesztő kiadványai részei a gyermekes családok mindennapjainak. A kerek évforduló alkalmából a kiadó több különleges kiadványt jelentet meg, elsőként A Pál utcai fiúk hangoskönyv változatát, Vecsei H. Miklós tolmácsolásában.

Idén is keresik az év szavait a TINTA Könyvkiadóban
A tavalyi rabszolgatörvény után 2019-ben a klímakatasztrófa lesz az év szava? A Kiss Gábor szótárszerkesztő által vezetett TINTA Könyvkiadóban 2009-től minden év végén internetes szavazással összegyűjtik az adott évre legjellemzőbb szavakat. Vallják a kiadóban, hogy a szó az élet tükre.

A Könyvhét 2020-ban is megjelenik
Örömmel tudatjuk olvasóinkkal (barátainkkal és üzletfeleinkkel, szerzőinkkel, szerzőkkel, fordítókkal, kiadókkal, könyvtárosokkal, magyar nyelv- és irodalom tanárokkal, könyvszakmai dolgozókkal és mindenki mással), hogy a Könyvhét 2020-ban is megjelenik.

Ez az örömhír ténylegesen az, hiszen minden év végén mindig bizonytalan volt, hogy lesz-e jövő évünk. Most partnereink bizalmának hála, ismét nekiindulhatunk az új évnek, amely ugyanolyan döcögős és nehéz lesz, amilyen – támogatások híján – az utóbbi néhány volt, de partnereink segítségével végigbotorkálunk rajta.

Az Írók Boltja 2020. januári programjai
Tóth Eszter Zsófia - Poós Zoltán: Csemege ajándékkosár – Nyerges András 80 – Kolozsváry Marianna (szerk.): Kihűlt világ. Farkas István (1887–1944) művészete – Máté J. György: Készíts salátát! (jazz, történet, kritika) – Gyárfás Endre: Ifjúságom, e zöld vadon – Heinz Böker - Peter Hartwich - Georg Northoff: Neuropszichodinamikus pszichiátria – és sok más program az Írók Boltjában, januárban

Standeisky Éva: Lovak és madarak – Az Élet és Irodalom 2020/02. számából
Standeisky Éva Lovak és madarak címmel írt esszét Kassák Lajos A ló meghal a madarak kirepülnek című művéről. – Hermann Veronika Régi dicsőségünk éji homálya című recenziója az Ünnep és felejtés – Emlékezet, identitás, politika című tanulmánykötetről szól. – A versrovatban Csuday Csaba és Weiner Sennyei Tibor versei kaptak helyet. – A héten Géczi János, Kántor Zsolt, Rubin Eszter és Varsányi Gyula prózája szerepel. Tárcatár: Kiss Tibor Noé. – Molnár Zsófia a Katona új Bánk bán előadásáról – Báron György a huszonöt éves  Sátántangóról – Grecsó Krisztián a televíziós újévi köszöntőkről írt.

Az archívum kincseiből:
„Az emlékezet hézagos” – Beszélgetés Lator Lászlóval
„Egyetlen defektem, hogy állandóan írnom kell” – Beszélgetés Cséve Anna Móricz-kutatóval
Szentkuthy Miklós naplói – Beszélgetés Tompa Máriával
Házasságterápia és gyermekvédelem a gyóntatószékből – Böjte Csaba kommentárjai a Tízparancsolatról
A pajzán Emmy-díjas – Születésnapi beszélgetés Csukás Istvánnal

Ajánló tartalma:

Új kód kérése

Hozzászólás szövege:
Felhasználói név*:
E-mail*: