Móra Kiadó
újdonságai
Kőszeghy Elemér
A magyarországi ötvösjegyek...
Ben és Holly
apró királysága
Csibi
tűzoltó lesz
Móra Kiadó <br> újdonságai Kőszeghy Elemér<br>A magyarországi ötvösjegyek... Ben és Holly <br> apró királysága Csibi<br>tűzoltó lesz
Kiemelt

Az eredeti e-könyv nagy kihívás – Heti KÖNYVHÉT

2019.10.03.

KÖNYVHÉT – könyves újság neten és papíron

Az élvezetekben tobzódó lemur – Garaczi László beszél stilizált emlékeiről
Az olvasót drámai és abszurd részletekkel szórakoztató szándék mellett terápiás célt is szolgálnak az Egy lemur vallomásai sorozat darabjai. Ötödik kötete az 1980-as évek avantgárd értelmiségi világába vezet vissza. Garaczi Lászlóval beszélgetett Mátraházi Zsuzsa. Könyvhét, 2018/2. szám

A hibás kötődési minták krimije – Steinbach Annamária könyvéről
Izgalmas krimit tudhat a magáénak az, aki megvásárolja Steinbach Annamária könyvét. A 7köznapi pszichológia bloggere úgy csavargatja a szálakat a történetben, hogy az utolsó pillanatig fogva tartja az olvasó figyelmét. Vincze Ágnes recenziója. Könyvhét online

Kőhalmi Zoltán 101 hullát produkál – Skandináv krimit írt a stand upos
A férfi, aki megölte a férfit, aki megölt egy férfit, avagy 101 hulla Dramfjordban – a skandináv krimiszerzővé lett Kőhalmi Zoltán várja szeptember 28-án, az Olvasás éjszakáján este tíztől a Móricz könyvesbolt és kávézóban (Budapest, XI. kerület Móricz Zsigmond körtér 2.) rajongóit, akik ezentúl stand up komédiái mellett tekervényes című bűnügyiregény-paródiáján is jót mulathatnak. Mátraházi Zsuzsa interjúja. Könyvhét online

Szvetlana Alekszijevics lesz a jövő évi budapesti könyvfesztivál díszvendége
Szvetlana Alekszijevics Nobel-díjas belorusz író lesz a jövő évi Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál díszvendége - közölte a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése (MKKE) az MTI-vel csütörtökön.

Egy újabb film készül Harisnyás Pippi történetéből
Újabb játékfilm készül Astrid Lindgren világhírű gyerekregényéből, a Harisnyás Pippiből, ezúttal a Paddington című brit sikerprodukció alkotóinak közreműködésével - írta a The Hollywood Reporter.

A 3. MagdaFeszt Debrecenben – 2019. október 1-jétől
Női sorsokat, női alkotókat mutatnak be a Szabó Magda előtt tisztelgő 3. MagdaFeszt zenei, képző-, tánc- és filmművészeti programjai keddtől szombatig az írónő szülővárosában, Debrecenben.

Élettörténet és emlékezet − Magyar Könyvkiadók Napja Szegeden
Író-olvasó találkozó, könyvbemutató, kerekasztal-beszélgetések és írók-filozófusok futballmeccs is szerepel a Magyar Könyvkiadók Napja programján, amelyet kedden és szerdán rendez meg a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara az SZTE Klebelsberg Könyvtárral közösen - közölte a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága az MTI-vel.

Clara Janés Nadal kapta a Janus Pannonius Nemzetközi Költészeti Nagydíjat
Clara Janés Nadal spanyol költő kapta a Janus Pannonius Nemzetközi Költészeti Nagydíjat, amelyet szombaton adták át Pécsen.

Minden program ingyenes a 19. Kaleidoszkóp VersFesztiválon 2019. október 16. és 20. között
Meseelőadás, mozgásszínház, beavató színházi előadás, performansz, egyéni és társas előadóest is várja az érdeklődőket a 19. Kaleidoszkóp VersFesztiválon, amelyet október 16. és 20. között rendeznek Vácon - közölték a szervezők az MTI-vel.

Suhai Pál kapta a 2019-es Napút-díjat
Suhai Pál költő, esszéíró, műfordító, irodalomkutató kapta a 2019-es Napút-díjat. A Napút folyóirat műhelyének díját 13. alkalommal adták át. Az elismeréssel minden évben a folyóirat szellemiségéhez közel álló szerzőket díjaznak több évtizedes irodalmi vagy tudományos életművükért.

Szabó Magda Ókút című regényét állítják színpadra Debrecenben
Szabó Magda Ókút című regényének színpadra állításával emlékezik az íróra születésnapján a Debreceni Református Kollégium Múzeuma és a Szabó Magda Emlékház - mondta a múzeum igazgatóhelyettese pénteken sajtótájékoztatón Debrecenben.

Terék Anna kapja az idei Csáth Géza-díjat
Terék Anna költő, drámaíró kapja idén a Csáth Géza-díjat; a Fiatal Írók Szövetsége (FISZ) a PesText keretében az egykori ötletgazda, Zoran Gashi költő, performer, képzőművész társaságában tartja a díjátadót a Petőfi Irodalmi Múzeumban pénteken.

Teresa Worowska kapta idén a Balassi Műfordítói Nagydíjat
Teresa Worowska lengyel műfordító vehette át idén a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KüM) által 2017-ben alapított Balassi Műfordítói Nagydíjat, amelyet Schőberl Márton, a tárca kulturális diplomáciáért felelős helyettes államtitkára adott át a díjazottnak csütörtökön Budapesten.

A Könyvhét 2019/3. száma
Csak ne referenciálisan olvasd!. Kukorelly Endre a kortárs regény befogadásáról – A régi és az újabb napok rendjéről. Interjú Mezey Katalinnal – Örömzenét írt a hatvanéves KAF. Kovács András Ferenc Mozartról és Csokonairól – Német város, magyar regény. Interjú Darvasi Lászlóval – Tükröm, tükröm… Mirtse Zsuzsa: Tizenhárom bűvös tükör – Tíz éves könyvcsalád és foglalkozáshálózat. Beszélgetés J. Kovács Judittal – „A novella az én világom”. Harag Anita – és sok minden más a Könyvhét október 9-én megjelenő számában
Az Írók Boltja 2019. októberi programjai
Molnár Krisztina Rita: Remélem, örülsz – Barnás Ferenc: Életünk végéig – Réfi Zsuzsanna: Da capo. Negyedszázad, félszáz beszélgetés – Nyitrai Tamás: Hamvas Béla Karneváljának világirodalmi előzményei – Lipovecz Iván: Tízek társasága – Korunk Kortárs kritika című lapszámának bemutatója – Tamás Dénes: Az élő ház – és sok más program az Írók Boltjában

Kántor Péter A Szerencse Lánya  – Az Élet és Irodalom 2019/40. számából
Kántor Péter A Szerencse Lánya című esszéje az életről úgy általában és konkrétan Karig Sára életút-interjúkötetéről. – Darida Veronika Mozdulatlan menekülés című recenziója Ulrich Alexander Boschwitz Az utazó című könyvéről. – Kőrössi P. József Naplóromok. Ücsörgünk a kávéházban Réz Palinál című könyvéről ketten írtak kritikát. – A versrovatban ezen a héten Bödecs László és Fenyvesi Orsolya versei olvashatók. – Bödőcs Tibor, Darvasi László és Csikós Attila prózája. Tárcatár: Mán-Várhegyi Réka. – Torma Tamás a MOME új campusáról írt. – Stőhr Lóránt a Kontroll nélkül című filmről írt kritikát. Mindez és még sok jó írás olvasható az eheti Élet és Irodalomban.

Az archívum kincseiből:
A vírusvédelem művészete – Interjú Szőr Péterrel
Az e-könyv első lépései – Interjú Starcz Ákossal
Félárbocos állapotban – Beszélgetés Kocsis András Sándorral
Az eredeti e-könyv nagy kihívás – Beszélgetés Votisky Zsuzsával
Pompor Zoltán: Fix áron hátrányban – a német könyvpiac és az e-könyvek

Ajánló tartalma:

Új kód kérése

Hozzászólás szövege:
Felhasználói név*:
E-mail*: