Könyvhét 2021
Nem kötelező,
szívből ajánlott
könyvek
Mélytengeri Mentőcsapat
Kőszeghy Elemér
A magyarországi ötvösjegyek...
Osvát Ernő
Aforizmák
Nem kötelező,<br>szívből ajánlott<br> könyvek Mélytengeri Mentőcsapat Kőszeghy Elemér<br>A magyarországi ötvösjegyek... Osvát Ernő <br> Aforizmák
Kiemelt

Ünnepi Könyvhét és Gyermekkönyvnapok 2020. szeptember 17-20.

MKKE - Könyvhét szerk. - 2020.06.24.

A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése idén rendhagyó időpontban, 2020. szeptember 17. és 20. között rendezi meg a 91. Ünnepi Könyvhetet és 19. alkalommal a Gyermekkönyvnapokat. A hatályos járványügyi intézkedések miatt egyelőre egy előzetes regisztrációra kérik a kiadókat, ami ahhoz szükséges, hogy megalapozottan folytathassák az előkészületeket a rendezvény előkészítésére, többek között az V. kerületi Önkormányzattal való egyeztetést a megújult Vörösmarty tér használatára, a standok elhelyezésére vonatkozóan. A regisztráció határideje 2020. június 26. péntek 12 óra. A péntekig jelentkezőkkel számolnak a szeptemberi rendezvényen, de a jelentkezés véglegesítése a szerződés aláírásával történik majd meg, amire csak a nagyrendezvényeket tiltó jogszabály visszavonása után lesz lehetőség (ami pillanatnyilag augusztus 15. utáni időpontot jelent, de ez változhat). Ez abból a szempontból is fontos, mert kb. akkorra tudják meg, hogy számíthatnak-e azokra a támogatásokra, amelyekre pályáztak, és amelyekből esetleg lehetőségük lesz csökkenteni a tavalyi árakat.

A Vörösmarty tér az átépítést követően jelentősen megváltozott, és az V. kerület olyan városképvédelmi és biztonsági rendszabályokat léptetett érvénybe, amelyeket el kell fogadni, ha a téren akarnak rendezvényt tartani. Emiatt a pavilonok elhelyezkedése többé-kevésbé változik a korábbi évekhez képest, de folyamatosan egyeztetnek, és igyekeznek a lehető legjobb megoldást elfogadtatni. Az már bizonyos, hogy a tér közepe nem beépíthető, és az áthaladást is biztosítani kell, de egy kulturált dedikálószigetként kiválóan tud funkcionálni, ezért a nagyobb tömeget vonzó dedikálásokat szeretnék odavinni.

Ajánló tartalma:

Új kód kérése

Hozzászólás szövege:
Felhasználói név*:
E-mail*: