Kőszeghy Elemér
A magyarországi ötvösjegyek...
Livi meséi
Babák magyar
népi viseletben
Csibi
tűzoltó lesz
Kőszeghy Elemér<br>A magyarországi ötvösjegyek... Livi meséi Babák magyar <br> népi viseletben Csibi<br>tűzoltó lesz
Könyvhét.hu online

Csaknem kétszáz szavalat érkezett a Vörösmarty-emlékév verspályázatára

MTI - 2021.01.10.

Csaknem kétszáz szavalat érkezett a Vörösmarty-emlékév keretében meghirdetett Versünnep verspályázatra.

A Vörösmarty-emlékév keretében a főszervező Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola több országos szintű programja valósult meg. A versünnepet megelőzően nagy sikerrel zárult a rajzpályázat is, amelyre az ország szinte minden pontjáról érkeztek alkotások - emlékeztettek az MTI-hez kedden eljuttatott közleményükben a szervezők.
Az emlékév egyik kiemelt kezdeményezése a Versünnep, amely a Magyar Versmondók Egyesületének szakmai támogatásával valósul meg.
A szervezők kiemelték, hogy még a határon túlról is érkeztek pályázatok, hiszen a járványhelyzet miatt az érdeklődők videón küldhették el az általuk szabadon választott Vörösmarty-versről készített felvételt.
A beérkezett pályaműveket 6 tagú zsűri értékeli, amely két korosztályban hirdet továbbjutókat. A 6-12 éves korcsoportban és a 13-18 évesek között is 5 szavaló jut majd a döntőbe.
A zsűri tagja L. Simon László író, országgyűlési képviselő; Bobory Zoltán költő, a Vörösmarty Társaság elnöke; Kelemen István színművész, a Csajághy Laura Színpad igazgatója; Bakonyi István irodalomtörténész, író; Lutter Imre, a Magyar Versmondók Egyesületének ügyvezető elnöke, valamint Rodics Eszter, a Halász-kastély igazgatója, a Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola elnöke.
A döntőt februárban rendezik meg, amennyiben a járványhelyzet engedi, már a pályázók személyes jelenlétével.

Ajánló tartalma:

Új kód kérése

Hozzászólás szövege:
Felhasználói név*:
E-mail*:Könyvhét 2020/4. szám címlapjaÉS Páratlan oldalKőszeghyA Mélytengeri Mentőcsapat és az Utolsó Magányos SzörnyCsibi tűzoltó leszmacskarácsonyMMA
Belépés