Könyvhét 2023
SZERZŐI KIADÁS
PROFI MÓDON
Tandori Dezső
TANDORI SZUBJEKTÍV
Csokonai Attila
SZABADMATT
Kőszeghy Elemér
A magyarországi ötvösjegyek...
SZERZŐI KIADÁS<br>PROFI MÓDON Tandori Dezső <br> TANDORI SZUBJEKTÍV Csokonai Attila <br> SZABADMATT Kőszeghy Elemér<br>A magyarországi ötvösjegyek...
Könyvhét.hu online

Pályázatot írtak ki a Budapest Nagyregény fejezeteinek művészeti feldolgozására

MTI - 2024.01.25.

Pályázatot írt ki a Füge Produkció a Budapest Nagyregény fejezeteinek művészeti feldolgozására, nyilvános előadóművészeti és összművészeti kezdeményezések megvalósítására.

A projekt célja a főváros egyesítésének 150. évfordulója alkalmából a Budapest Brand gondozásában megjelent Budapest Nagyregény fejezeteinek élő, helyspecifikus produkciókban, művészeti akciókban, kulturális eseményekben, performanszokban történő feldolgozása - áll a szervezők MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében.
Mint írják, a felhívásra előadóművészeti szervezetek, közösségek, független alkotók és alkotói csoportok pályázhatnak. Egy pályázó két pályázatot nyújthat be két általa választott, különböző fejezet szövegének feldolgozására. Produkciós irodák és ernyőszervezetek több pályázatot is benyújthatnak, amennyiben a pályázott programok alkotói formációja különböző.
A pályázónak a Budapest Nagyregény egyik fejezetét kell feldolgoznia az eredeti írásmű szellemiségének közvetítésével, a fejezetben megjelenő kerületi helyszín(ek)en vagy ahhoz kapcsolódóan. A feldolgozás műfaja és formátuma szabadon választható: prózai, zenés, mozgásos, vizuális vagy más eszközkészletre alapozva. A produkció nyilvános bemutatására közönség előtt kerüljön sor, és időtartama legalább 45 perc legyen - olvasható a feltételek között.
A Budapest Nagyregény fejezetei a regisztrációt követően a pályázási felület adatlapján digitálisan elérhetők. Pályázni május 1. és szeptember 10. között Budapesten megvalósuló produkciókra lehet.
A pályázat beadásához nem szükséges önerőt felmutatni, a megpályázható maximális összeg projektenként nettó 2 millió forint.
A beérkezett pályázati anyagokat szakmai zsűri értékeli.
A pályázatok benyújtási határideje március 1-je 12 óra. Február 9-én 15 órakor a Jurányi Házban pályázatíró workshopot tartanak, ahol bemutatják a pályázási felületet, és megválaszolják a pályázókban felmerülő kérdéseket.
A pályázatokat várhatóan március 31-ig bírálják el. További információ a pályázatról a https://juranyihaz.hu/hu/hir/budapestnagyregeny oldalon érhető el.

Ajánló tartalma:

Új kód kérése

Rovat további hírei:
Hozzászólás szövege:
Felhasználói név*:
E-mail*:Kiemelt

Weiss János: Immanuel Kant 300 – Az Élet és Irodalom 2024/16. számából

Az Élet és Irodalom 16. számát a kulturális cikkek rövid részleteivel ajánljuk.

KőszeghyÉlet és Irodalom AlapítványTandori SzubjektívSzabadmatttandori.huA Mélytengeri Mentőcsapat és az Utolsó Magányos SzörnyCsibi tűzoltó lesz
Belépés