Könyvhét 2022
A Móra Kiadó
ÚJDONSÁGAI
Csokonai Attila
SZABADMATT
A MÚZSA
CSÓKJA
Tandori Dezső
TANDORI SZUBJEKTÍV
A Móra Kiadó<br>ÚJDONSÁGAI Csokonai Attila <br> SZABADMATT A MÚZSA <br> CSÓKJA Tandori Dezső <br> TANDORI SZUBJEKTÍV
Programok

A Móra Kiadó programjai a Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásáron

2022.10.12.

2022 októberében ismét megnyitja kapuit a Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár. Idén ősszel a Nemzeti Táncszínház ad otthont az eseménynek. A Móra Kiadó három szuper programmal is vár Titeket!

Zöldebb könyvek – kortárs ifjúsági regények a környezettudatosságon innen és túl
2022. október 15. szombat 10:00
Helyszín: Nemzeti Táncszínház, Kávézószínpad

Beszélnünk kell a természetről! Vajon mihez kezdenének a mai kiskamaszok a berekben vagy akár a Börzsönyben egy hideg tavaszi éjszakán? Hogyan jelenik meg az ember-természet kapcsolata a kortárs regényekben? Hogy lesz egy iskolaudvari egérből háziállat, egy kihalt erszényesből rémálom? Hogyan változott az elmúlt időszakban az állatok szerepe az ifjúsági irodalomban?
Pacskovszky Zsolt, író, szerkesztő, műfordító, a Regényes Természet Irodalmi Pályázat egyik zsűritagja beszélget Regős Mátyással (Lóri és a kihalt állatok) és Kemény Gabival (A konkrét hiúz) a pályázat két díjazott ifjúsági regényének szerzőjével.

Lapozz és parázz! Mersz már egyedül olvasni?
2022. október 15. szombat 10.45
Helyszín: Nemzeti Táncszínház, Kávézószínpad

Kovács Attila alias Holden Rose nem csak író és motivációs előadó, igazi jelenég. Egy olyan karizmatikus figura, aki szinte bárkivel 2 perc alatt megtalálja a közös hangot 9-109 éves korig.
Évente több ezer gyerekkel találkozik s megfordul az ország szinte összes megyéjében, hogy interaktív előadásaival magával ragadja, szórakoztassa, elgondolkodtassa a 3-12. osztályos gyerekekből álló közönséget.
Az őszi Margó Fesztiválon Peer Krisztina, gyermekpszichológus, meseterapeuta beszélget Holden Rose-zal idén megjelent két ifjúsági regényéről és arról, hogyan került a borzongatás sorozata középpontjába.
Mennyire segíti az olvasásra nevelést egy parázósabb történet? Újkeletű dolog-e, vagy már hagyománya van az olvasó figyelmének ilyen eszközökkel való felkeltésének?
A beszélgetést felnőtt és 12 éven felüli olvasóknak egyaránt ajánljuk!

Hogyan éld túl a zuhanást? – Miklya Luzsányi Mónika: Étienne könyve - Vérvonal című kötetének bemutatója
2022. október 15. szombat 11:30
Nemzeti Táncszínház, Kávézószínpad

A szerző 2015-ben kezdte el írni a regényt, mégsem lehetne aktuálisabb: Mi történik egy országgal (kontinenssel), egy társadalommal abban az esetben, ha teljesen elzárkózik, bezáródik? Mi alakítja a benne élő polgárok személyiségét, identitását? Mi történik akkor, ha teljes mértékben meg kell változtassák személyiségüket? Van esély a változásra? Mi a meghatározóbb: a genetika vagy a tanult viselkedés?
Miklya Mona regényében a bezárkózás után nagyon komoly társadalmi kasztok alakulnak ki, amelynek legfelső csoportjába tartozik az egyetemista Étienne, akinek pillanatok alatt megváltozik az élete, és a legalsók közé kerül, és kénytelen lesz addigi életszemléletét teljesen feladni.
A kötetről a szerzővel Veiszer Alinda beszélget.

Ajánló tartalma:

Új kód kérése

Hozzászólás szövege:
Felhasználói név*:
E-mail*:2022/4. számTandori SzubjektívSzabadmattÉS Páratlan oldalKőszeghyA Mélytengeri Mentőcsapat és az Utolsó Magányos SzörnyCsibi tűzoltó leszmacskarácsony
Belépés