Könyvhét 2022
A Móra Kiadó
ÚJDONSÁGAI
Csokonai Attila
SZABADMATT
A MÚZSA
CSÓKJA
Tandori Dezső
TANDORI SZUBJEKTÍV
A Móra Kiadó<br>ÚJDONSÁGAI Csokonai Attila <br> SZABADMATT A MÚZSA <br> CSÓKJA Tandori Dezső <br> TANDORI SZUBJEKTÍV
Programok

Jazzköltészet – 2022. november 23.

2022.11.03.

Hosszú idő után ismét Ginsberg-kötet olvasható magyarul!

Az eddig lefordítatlan verseket, naplójegyzeteket, leveleket tartalmazó, fotókkal illusztrált gyűjtemény ritka betekintést nyújt a világ egyik legismertebb, legőrültebb, legimádottabb és legirigyeltebb költőjének világába.

A hiánypótló könyvet az Európa Kiadó jelenteti meg. Benne sok-sok Üvöltés...

A beat-generáció egyik legismertebb költője és írója, Allen Ginsberg nemcsak publikált művei, hanem emberi jogi aktivista tevékenysége révén is nemzetközi hírnévre tett szert, aki a szexuális forradalom, az emberi jogok, a melegek felszabadítása, a buddhizmus és a keleti vallás, valamint a társadalmi normákkal való szembeszállás mellett szállt síkra - mindezt még azelőtt, hogy ez divatba jött volna. Háborús tiltakozók, művészek, hippik, zenészek, punkok és politikai radikálisok dinamikus vezetője is volt.
A Nélkülözhetetlen Ginsberg olyan anyagmozaikot gyűjt össze, amely Ginsberg szellemi tájképének teljes skáláját bemutatja. Legfontosabb versei, dalai, esszéi, levelei, naplói és interjúi időrendi sorrendben jelennek meg. Költői remekművei, az Üvöltés és a Kaddish mellett kevésbé ismert és nehezen fellelhető dalai és prózái is szerepelnek valamint William Burroughs-szal és Jack Kerouac-kal folytatott személyes levelezése, fényképek - amelyeket maga Ginsberg készített és feliratozott - barátairól és társairól, William Burroughsról, Neal Cassadyről és másokról.
Esszéin, naplóin, interjúin és levelein keresztül ez a meghatározó kötet arra ösztönzi az olvasókat, hogy mélyebben elmerüljenek egy olyan műben, amely az amerikai irodalomtörténet egyik leglenyűgözőbb irodalmi kánonja.

Gyukics Gábor

Ajánló tartalma:

Új kód kérése

Hozzászólás szövege:
Felhasználói név*:
E-mail*:2022/4. számTandori SzubjektívSzabadmattÉS Páratlan oldalKőszeghyA Mélytengeri Mentőcsapat és az Utolsó Magányos SzörnyCsibi tűzoltó leszmacskarácsony
Belépés