Könyvhét 2023
A MÚZSA
CSÓKJA
Tandori Dezső
TANDORI SZUBJEKTÍV
Csokonai Attila
SZABADMATT
Mélytengeri Mentőcsapat
A MÚZSA <br> CSÓKJA Tandori Dezső <br> TANDORI SZUBJEKTÍV Csokonai Attila <br> SZABADMATT Mélytengeri Mentőcsapat
Könyvhét.hu online
    1 - 10 / 7170      Következő »    Utolsó »  

Gerencsér Anna író nyerte a Magyar Írószövetség magyar széppróza napi novellaíró versenyét. A szombat este gálaest keretében lezajlott verseny alapjául szolgáló téma Jókai Mór A bűntárs című regényének címe volt. A gálán a verseny mellett koncertet és antológiabemutatót is tartottak - közölte Nemes Attila, a Magyar Írószövetség szóvivője vasárnap az MTI-vel.

Március 5-ig látható Yoko Ono-kiállításához kapcsolódva a Magyar Nemzeti Múzeum (MNM) is megünnepli a neves japán-amerikai képzőművész 90. születésnapját szombaton. A Bukta Imre és feLugossy László képzőművészek által az eseményre tervezett óriástortát a kiállítás látogatói fogyaszthatják el.

Világjáték - Polcz Alaine 100 címmel megnyílt a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) új időszaki kiállítása csütörtökön, mely hat tematikus egységben idézi fel az író, pszichológus életútját, irodalmi alkotásait és szakmai tevékenységét - tájékoztatta a múzeum csütörtökön az MTI-t.

Három, Cserhalmi György főszereplésével készült filmet tesz ingyenesen elérhetővé péntektől vasárnapig a Filmio, a színész 75. születésnapja alkalmából - tájékoztatta az NFI az MTI-t csütörtökön.

A nagy érdeklődésre való tekintettel meghosszabbítja A háborúnak vége! Ha te is akarod - Tribute to Yoko Ono című kiállítást a Magyar Nemzeti Múzeum (MNM); a neves képzőművész és békeaktivista több mint 30 munkáját bemutató tárlat március 5-ig lesz látogatható - tájékoztatta az intézmény az MTI-t hétfőn.

Új irodalmi sorozatot indít XX címmel a Petőfi Kulturális Ügynökség, a 20. század azon kiemelkedő írói és költői kerülnek a fókuszba, akik születésének vagy halálának idén kerek évfordulója van - áll az intézmény hétfői, az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Valentin-nap alkalmából szerelmes tematikájú sétával várja az érdeklődőket a Nemzeti Örökség Intézete (NÖRI) a Fiumei úti sírkertben.

Tudományos konferenciát, Kárpát-medencei vers- és prózamondó versenyt, valamint énekeltvers-fesztivált is rendez a Petőfi 200 emlékév alkalmából idén a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Győrben - jelentette be az intézmény igazgatója csütörtökön sajtótájékoztatón.

Az írókat és a forgatókönyvírókat szólítja meg a Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivál új pályázatával, amelyre március 3-ig lehet jelentkezni. A Balázs Béla Rövidfilmírói pályázatra négy témában várják a pályamunkákat: kortárs magyar novellák adaptációi, sportfilmek, "hív a természet" és a négyes-hatos villamos tárgykörben.

Rendhagyó olvasásórákkal is várja idén a kisiskolás korosztály tagjait a Könyvfőváros 2023 programsorozat a Móra Kiadó és Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár szervezésében.

Ajánló tartalma:

Új kód kérése