Könyvhét 2023
SZERZŐI KIADÁS
PROFI MÓDON
Tandori Dezső
TANDORI SZUBJEKTÍV
Csokonai Attila
SZABADMATT
Kőszeghy Elemér
A magyarországi ötvösjegyek...
SZERZŐI KIADÁS<br>PROFI MÓDON Tandori Dezső <br> TANDORI SZUBJEKTÍV Csokonai Attila <br> SZABADMATT Kőszeghy Elemér<br>A magyarországi ötvösjegyek...
Könyvhét.hu online
    1 - 10 / 7500      Következő »    Utolsó »  

Arany János, Ady Endre, Kosztolányi Dezső, Weöres Sándor vagy például Esterházy Péter jelenik meg archív fotókon a Petőfi Irodalmi Múzeum Halandóság törékeny arcai című kiállításán, amely pénteken nyílt meg Budapesten, a múzeum megalakulása 70. évfordulója alkalmából.

Teljes szereposztással, több mint száz színész közreműködésével készül új hangoskönyv-sorozat angolul J. K. Rowling Harry Potter-regényfolyamának mind a hét kötetéből - számolt be róla szerdán a Variety.com.

Május 23. és 25. között, a margitszigeti Kristály Színtéren rendezik meg a Tavaszi Margó Irodalmi Fesztivált, ahol három napon át könyvbemutatókkal, beszélgetésekkel, zenés irodalmi estekkel, rendhagyó irodalomórákkal és élő podcastfelvételekkel várják az érdeklődőket. A programokon a részvétel ingyenes.

René Goscinny és Albert Uderzo képregény sorozata olyan tempóval hódította meg a világot, amilyenről a rómaiak álmodni sem mertek. 2024 tavaszán már a 39. sorozatrész jelent meg magyarul...

Kétnapos programsorozatot rendez a Bercsényi utcai BME Építész Szakkollégium április 26-27-én, hogy közös gondolkodással, vitával, kiállítással, zenével idézzék fel a B28-30 örökségét.

Janikovszky Éva író 1926. április 23-án született Szegeden. Közelgő születésnapja alkalmából több helyszínen is megemlékeznek róla. A nevét viselő kőbányai iskola diákjai és tanárai minden évben kis műsor kíséretében koszorúzzák meg sírját a Farkasréti temetőben; idén április 22-én délelőtt emlékeznek meg az íróról.

Kulturális héttel rajtol hétfőn a 31. Szent György Napok a székelyföldi Sepsiszentgyörgyön, a pénteken kezdődő fesztiválhétvégén a Bagossy Brothers Company és a Csík Zenekar is fellép.

Elhunyt Mohás Lívia

2024. április 22.

A Magyar Írószövetség szomorúan tudatja, hogy 2024. április 20-án elhunyt Mohás Lívia József Attila-díjas író, pszichológus.

Mózes Attila romániai magyar író, irodalomkritikus, szerkesztő életművére fókuszáló konferenciát tartanak április 25-26-án Kolozsváron.

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

Ajánló tartalma:

Új kód kérése


Kiemelt

Szántó T. Gábor: A jazzprofesszor – Az Élet és Irodalom 2024/21. számából

Az Élet és Irodalom 21. számát a kulturális cikkek rövid részleteivel ajánljuk.

KőszeghyÉlet és Irodalom AlapítványTandori SzubjektívSzabadmatttandori.huA Mélytengeri Mentőcsapat és az Utolsó Magányos SzörnyCsibi tűzoltó lesz
Belépés