Könyvhét 2023
SZERZŐI KIADÁS
PROFI MÓDON
Tandori Dezső
TANDORI SZUBJEKTÍV
Csokonai Attila
SZABADMATT
Kőszeghy Elemér
A magyarországi ötvösjegyek...
SZERZŐI KIADÁS<br>PROFI MÓDON Tandori Dezső <br> TANDORI SZUBJEKTÍV Csokonai Attila <br> SZABADMATT Kőszeghy Elemér<br>A magyarországi ötvösjegyek...
Könyv

Ana Delgado: A világ ünnepei

Pataki Andrea - 2023.12.11.

A világ ünnepei csodálatos és változatos hagyományokat ölelnek fel, melyek az adott hely kultúrájáról, vallásáról vagy történelmi eseményeiről emlékeznek meg. Ezek az ünnepek az emberek összetartozását erősítik, hiszen ilyenkor a közösségek az identitásukat is ünneplik. A Napraforgó Könyvkiadó újdonsága, A világ ünnepei lenyűgöző betekintést nyújt a legfontosabb, legismertebb ceremóniákba.

Ez a könyv kulturális utazásra hívja az olvasóját, amely során betekintést nyerhet a világ számos országának ünnepeibe és hagyományaiba. A közösségi élmény, az együttlét, a hagyományok ápolása mind hozzájárulnak ahhoz, hogy az ünnepek felejthetetlen élmények legyenek mindazok számára, akik részt vesznek benne. A kötet rendkívül sokoldalú, hiszen átfogja a különböző vallások, etnikumok és nemzetek ünnepeit, így bemutatja a gyerekeknek az emberiség sokszínűségét.

Az egyes ünnepek a részletes leírás mellett történetekkel és gyönyörű képekkel illusztrálva kerültek a kötetbe. Ana Delgado, a könyv írója segítségével az olvasók szinte részeseivé válhatnak az ünnepi eseményeknek, megismerik azok eredetét, a hozzájuk kapcsolódó hagyományokat, és az ünnepek mögött rejlő mélyebb tartalmat.

A könyv egyrészt olyan ünnepekkel foglalkozik, amelyeket a hazai olvasók már jól ismerhetnek, például a karácsony, a hanuka, a velencei- vagy a riói karnevál, a halottak napja vagy a Halloween. De olyan, itthon kevésbé ismert ünnepek is megjelennek a kötetben, amelyek egy adott kultúrára jellemzőek, például a Cure Salée, az Intri Rajmi, a Ji Peng, Szent Patrik ünnepe vagy a Tweede Nuwe Jaar, így valóban széles körű betekintést nyújt az emberiség ünnepeinek színes palettájába.

A könyv nagyszerűen összeállított és jól strukturált, így könnyű és élvezetes olvasmány. Lehetőséget ad arra, hogy a gyerekek új nézőpontból láthassák az ünnepek jelentőségét és értékeit, valamint megértsék, hogyan tükrözik az adott közösségek kultúráját és értékrendjét.

Összességében A világ ünnepei egy mélyreható és lenyűgöző útmutató a világ különböző kultúráinak és hagyományainak megismeréséhez az ünnepek kavalkádján keresztül. Ez a könyv valóságos kincsesbánya mindazoknak, akik nyitottak más kultúrák megismerésére, és szeretnének jobban elmerülni az emberiség sokszínűségében.

Pataki Andrea

Ana Delgado: A világ ünnepei
Fordította Rusznák György
Napraforgó Könyvkiadó, 48 oldal, 5990 Ft

A világ ünnepei

megvásárolható

kedvezményes áron

a Napraforgó Könyvkiadó

webáruházában

 

 

 

 

 

 

 

Ajánló tartalma:

Új kód kérése

Hozzászólás szövege:
Felhasználói név*:
E-mail*:Kiemelt

Weiss János: Immanuel Kant 300 – Az Élet és Irodalom 2024/16. számából

Az Élet és Irodalom 16. számát a kulturális cikkek rövid részleteivel ajánljuk.

KőszeghyÉlet és Irodalom AlapítványTandori SzubjektívSzabadmatttandori.huA Mélytengeri Mentőcsapat és az Utolsó Magányos SzörnyCsibi tűzoltó lesz
Belépés