Könyvhét 2023
A Móra Kiadó
ünnepi könyvheti programjai
SZERZŐI KIADÁS
PROFI MÓDON
Tandori Dezső
TANDORI SZUBJEKTÍV
Kőszeghy Elemér
A magyarországi ötvösjegyek...
A Móra Kiadó<br>ünnepi könyvheti programjai SZERZŐI KIADÁS<br>PROFI MÓDON Tandori Dezső <br> TANDORI SZUBJEKTÍV Kőszeghy Elemér<br>A magyarországi ötvösjegyek...
Könyv

Benyák Zoltán: Requiem 1. Egy különös tavasz emlékezete

Könyvhét - 2023.08.21.

Vannak korok, amik csak tűzben múlnak el!

A világ elérkezett ahhoz a ponthoz, mikor ledobja régi ruháját, és felölti az újat. Benyák Zoltán új regényének, a Requiemnek lapjain ennek az átmenetnek lehetünk szem és lélektanúi. A színhely Paradiso festői és álmos kisvárosa, ami egy szigeten kapott helyet a teremtésben, valahol Európa partjai mellett. Az idő 1999, vagyis alig néhány hónapunk maradt az ezredfordulóig.

Paradisóban különc figurák élnek. Egy maszkos doktor, aki a város orvosának vallja magát, kissé pszichotikus figura, újságkivágásokat ragaszt a rémísztő álarcára, amiben az éjszakai utcákat járja, és magnóra mondja a huszadik század társadalmi kórképét. Az ő történetszálán egy eltűnt festmény nyomába eredünk, és egy valódi noiros-nyomozós cselekményt kapunk, amiben a bűneset olyan világba viszi a mi jó doktorunk, amiről sem ő, sem mi nem is álmodtunk az első lapokon.

Ezenkívül itt van nekünk egy fiatal lány, Valéria, aki a tinédzserkor legviharosabb éveiben jár. Ő, megelégelvén apja pofonjait, megszökik otthonról, nagyanyjához kerül, akit a városiak az utolsó boszorkányként tartanak számon. Amikor a leányzó az első különleges képességeket felfedezi magán, rájövünk, hogy Valéria története egy modern szuperhős parafrázis, és egyfajta tisztelgés a női lélek kiismerhetetlensége előtt.

És, hogy a western ízei is képviselve legyenek, egy motoros banda is a városba érkezik, hogy már az első napon szúrni kezdjék a helyi seriff szemét. Rajtuk keresztül kapunk börtönrácsot, benzinszagot, és puskaport. A történet pedig egyetlen percre sem hagyja lélegzethez jutni az olvasót.

Ezek a színfalak, ami előtt felcsapnak a lángok, kibontakozik a küzdelem és eldől, hogy miféle korban élünk majd mi, akik megértük a huszonegyedik századot.

Benyák Zoltán korábban is páratlan történeteket tett a polcunkra, elég A nagy illúzióra, vagy Az utolsó emberigre gondolni. A Requiem világra hozásánál a Fumax kiadó bábáskodott, így a szerző végre az ország egyik legigényesebb fantasztikus kiadójához került.

A történet az apró részletekbe is elvisz minket, ebben a klasszikus kaland-romantikus regényben, aminek az első kötete most került a boltokba. Ez persze csak a kezdő fejezete a nagy ívű történetnek, hiszen ezúttal csak a tavasz került terítékre, de az izgalmas felvezető után még idén kezünkbe kaphatjuk a második, jövőre pedig a harmadik kötetet, a sorsfordító év többi eseményébe is belemerülhetünk.

A könyvben rengeteg íz és hangulat jelenik meg, kortól és nemtől függetlenül izgalmat hoz az olvasó életébe, azokéba, akik szeretik a modern fantasztikumot, de azokéba is, akik a komolyabb hangú klasszikus történeteket kedvelik. A Requiem egy különleges utazás története, és már nem sokat kell aludnunk ahhoz, hogy eljussunk a viharos végkifejletig.

Benyák Zoltán: Requiem 1. Egy különös tavasz emlékezete
Fumax Kiadó, 264 oldal, 4495 Ft

 

A Requiem 1.

megrendelhető

a Fumax Kiadó

webáruházában

 

Olvasson bele

a könyvbe,

idekattintva

 

 

 

 

 

Benyák Zoltán szerzői oldala a

Facebookon

és az

Instagramon

Ajánló tartalma:

Új kód kérése

Hozzászólás szövege:
Felhasználói név*:
E-mail*:Móra 0618Kálvin 0607KőszeghyÉS Páratlan oldalTandori SzubjektívSzabadmatttandori.huA Mélytengeri Mentőcsapat és az Utolsó Magányos SzörnyCsibi tűzoltó lesz
Belépés