Könyvhét 2023
SZERZŐI KIADÁS
PROFI MÓDON
Tandori Dezső
TANDORI SZUBJEKTÍV
Csokonai Attila
SZABADMATT
Kőszeghy Elemér
A magyarországi ötvösjegyek...
SZERZŐI KIADÁS<br>PROFI MÓDON Tandori Dezső <br> TANDORI SZUBJEKTÍV Csokonai Attila <br> SZABADMATT Kőszeghy Elemér<br>A magyarországi ötvösjegyek...
Könyvhét.hu online
    1 - 10 / 22      Következő »    Utolsó »  

Feltakarás címmel Géczi János író, képzőművész dekollázsaiból nyílt kiállítás pénteken Budapesten, a Műcsarnokban.

A könyvnyomtatás történetének legkorábbi időszakáról nyílt kiállítás Mesélő évszázadok címmel a szegedi Somogyi-könyvtárban szerdán.

Kerti irodalmi programokkal készül nyáron a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM), amely egyebek mellett interaktív térbejárással, ritmikus felolvasóesttel, zenei performanszzal és KertLabor fesztivállal várja júliusban és augusztusban az érdeklődőket.

Július 15. és július 21. között ismét versek szólalnak meg a Millenniumi Földalatti Vasút állomásain a Vers a peronon programsorozatban - tájékoztatta a BKV Zrt. hétfőn az MTI-t.

KutyaGOló címmel Kollár-Klemencz László zenész és Háy János író közös produkciójának premierjét láthatja a közönség vasárnap, a Zsámbéki Nyári Színházban.

A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése 2024. szeptember 26. és 29. között rendezi meg a 29. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivált. Idén is a Millenáris ad majd otthont a legnagyobb magyarországi nemzetközi könyves rendezvénynek, melyet Orvos-Tóth Noémi pszichológus, író nyit meg a Nemzeti Táncszínházban.

A Sony filmstúdió szerezte meg a Michael Crichton hagyatékában talált és James Patterson által befejezett Eruption (Kitörés) című regény megfilmesítési jogait, amely iránt a könyv júniusi megjelenése óta nagy volt az érdeklődés - számolt be szerdán a deadline.com hollywoodi hírportál.

A Fiatal Írók Szövetsége (FISZ) tizenkettedik alkalommal rendezi meg nyári táborát július 17. és 21. között a Szokolya melletti Királyréten: az irodalmi rendezvény vendégei idén Kalász Orsolya, Rakovszky Zsuzsa, Géher István, Grecsó Krisztián és Vida Gábor lesznek.

Új programokat is kínál a 11. Vásárhelyi Forgatag, melyet augusztus 29. és szeptember 1. között tartanak Marosvásárhelyen - közölték keddi sajtótájékoztatójukon a szervezők.

Az Európai Unió Külügyi Szolgálata (EEAS) abszurdnak nevezte, hogy egy orosz bíróság hétfőn hat év börtönbüntetésre ítélte Jevgenyija Berkovics rendezőt és Szvetlana Petrijcsuk drámaírót a díjnyertes, Finyiszt, a fénylő sólyom című színházi darabjuk miatt, amely a vád szerint a "terrorizmus nyilvános igazolásaként" szolgált.

Archívum

Ajánló tartalma:

Új kód kérése


KőszeghyÉS Páratlan oldalTandori SzubjektívSzabadmatttandori.huA Mélytengeri Mentőcsapat és az Utolsó Magányos SzörnyCsibi tűzoltó lesz
Belépés