Könyvhét 2023
SZERZŐI KIADÁS
PROFI MÓDON
Tandori Dezső
TANDORI SZUBJEKTÍV
Csokonai Attila
SZABADMATT
Kőszeghy Elemér
A magyarországi ötvösjegyek...
SZERZŐI KIADÁS<br>PROFI MÓDON Tandori Dezső <br> TANDORI SZUBJEKTÍV Csokonai Attila <br> SZABADMATT Kőszeghy Elemér<br>A magyarországi ötvösjegyek...
Könyvhét.hu online

Bánki Éva és Thimár Attila beszélgetése – Koncert, zseblámpás séta, táncos program a Ludwig Múzeumban

MTI - 2024.06.19.

A Ludwig Múzeumba látogatók a múzeum gyűjteménye mellett a kockaházak sajátos univerzumában merülhetnek el és meghallgathatják Till Brönner dzsessztrombitás, fotós játékát is a Múzeumok éjszakáján. Speciális tárlatvezetés, irodalmi és táncos program, filmvetítés és zseblámpás múzeumi séta is várja az érdeklődőket szombaton.

A nyitva tartó tárlatok között van a Till Brönner: Identitás - Európai látkép című kiállítás, illetve a Kis magyar kockológia. A modernitás hajlékai a Kádár-korszakban, valamint az Időgép. Válogatás a Ludwig Múzeum gyűjteményéből című tárlat.
A Múzeumok éjszakáján is tesztelhetik a látogatók a múzeum előterében elhelyezett MyLum-applikációt és virtuális asszisztenst. Játékos feladatokat oldhatnak meg az Időgép című kiállítás 9 művéhez kapcsolódóan, amelynek eredményét adatvizualizáción tekinthetik meg - áll a múzeum MTI-hez eljuttatott közleményében.
Délután 16 órától a látogatók kipróbálhatják az Időgép című kiállítás műtárgyai inspirálta, a METU hallgatói által tervezett különleges játékokat, társasjátékokat. Az egyelőre csak prototípusként elkészült játékok segítségével az érdeklődők közelebb kerülhetnek a művekhez és a kortárs művészethez.
A múzeum Kis magyar kockológia című kiállításához kapcsolódó pályázat eredményhirdetését és díjátadóját 17 órától rendezik meg, majd A kocka el van vetve, a kockaházak jelene és jövője címmel tartanak kerekasztal-beszélgetést a zsűri tagjaival.
A kiállításhoz kapcsolódva 18 órától Építsd meg a saját kockaházad! címmel workshopot szerveznek, amelynek célja, hogy interaktív módon vezesse be a résztvevőket a korszak ikonikus épületeinek világába. A kiállításban 19 órakor Szolnoki József képzőművész tart tárlatvezetést.
Az idő fogalma a kortárs irodalomban címmel 19 órától beszélgetést tartanak Bánki Éva író, költő, irodalomtörténésszel és Thimár Attila irodalomtörténésszel, szerkesztővel, a Kortárs folyóirat főszerkesztőjével.
Körközpont, avagy csend a hurrikánban címmel 19 órától kortárs táncelőadás látható az Időgép című kiállításban, Szíj Kamilla műveihez kapcsolódva, Fülöp Tímea táncművész előadásában, Bánki Berta fuvolaművész közreműködésével.
Till Brönner fotográfus és zenész kiállításában 20 órától tart tárlatvezetést Prőhle Gergely volt német nagykövet, a Habsburg Ottó Alapítvány igazgatója. Till Brönner és a Balázs Elemér Group közös koncertje 21 órakor kezdődik.
A múzeumban filmvetítést is szerveznek: 22 órakor a Másik Magyarország című, Nagy Dénes rendezte dokumentumfilm látható, amely Bukta Imre Mezőszemerén élő neves képzőművészt és környezetét, a falusi életet mutatja be.
Az érdeklődők 23 órakor Szipőcs Krisztina kurátori tárlatvezetésével nézhetik meg az Időgép című tárlatot, amely az idő és a művészet viszonyát vizsgálja, és magukat a műveket tekinti olyan időgépeknek, amelyek lehetővé teszik a mentális utazást. A múzeum mintegy 800 darabot számláló gyűjteményéből olyan műveket válogatott a kurátor, amelyek a személyes, a művészi és a történelmi idő különböző aspektusait tárják a néző elé.
Éjfélkor zseblámpás múzeumi séta indul Till Brönner kiállításának megtekintésére. A résztvevők száma limitált, a beengedés érkezési sorrendben történik - emelik ki a közleményben.

Ajánló tartalma:

Új kód kérése

Rovat további hírei:
Hozzászólás szövege:
Felhasználói név*:
E-mail*:KőszeghyÉS Páratlan oldalTandori SzubjektívSzabadmatttandori.huA Mélytengeri Mentőcsapat és az Utolsó Magányos SzörnyCsibi tűzoltó lesz
Belépés