Könyvhét 2023
SZERZŐI KIADÁS
PROFI MÓDON
Tandori Dezső
TANDORI SZUBJEKTÍV
Csokonai Attila
SZABADMATT
Kőszeghy Elemér
A magyarországi ötvösjegyek...
SZERZŐI KIADÁS<br>PROFI MÓDON Tandori Dezső <br> TANDORI SZUBJEKTÍV Csokonai Attila <br> SZABADMATT Kőszeghy Elemér<br>A magyarországi ötvösjegyek...
Könyvhét.hu online

Bill Gates megírja pályafutásának "eredettörténetét"

MTI - 2024.06.05.

Bill Gates, a Microsoft alapítója megírja pályafutása "eredettörténetét". A Source Code: My Beginnings (Forráskód: Kezdeteim) című memoár 2025 februárjában jelenik meg - számolt be róla a The Guardian szerdán.

A könyvben az üzletember és filantróp fiatalságára emlékezik Seattle-ben töltött gyermekkorától a Harvard egyetemi évekig.
Gates 20 évesen, 1975-ben hagyta ott a Harvardot, közvetlenül az előtt, hogy barátjával, Paul Allennel megírták azt a programot, amely megalapozta a Microsoftot.
"A húszas éveim eleje óta a nyilvánosság szeme előtt élek, de az azt megelőző életem nem ennyire közismert. Az évek során gyakran kérdeztek a fiatalságomról, a Harvardon töltött időről és a vállalat társalapításáról. Ezek a kérdések ébresztettek rá, hogy az embereket érdekelheti az utazásom, és azok a tényezők, amelyek hatottak rám" - fogalmazott a GatesNotes nevű blogjára írt posztban.
A könyvben ki akar térni fiatalkora néhány nehéz részére is. Ezek között arra, hogy nem találta a helyét gyermekként, lázadó kamaszként összeütközött szüleivel, nehezen élte meg valakinek az elvesztését, aki közel állt hozzá, és csaknem kirúgták a főiskoláról. Mindezt pedig az koronázta meg, hogy kimaradt az egyetemről, hogy belevesse magát egy olyan ágazatba, amely akkoriban szinte még nem is létezett - írta.
Emellett - fűzte hozzá - azoknak az embereknek a történetét is beleírja a memoárba, akik hittek benne, és segítették abban, hogy a furcsaságait erősséggé változtassa.
A könyv brit kiadója, a Penguin Press leírása szerint a kötet korunk egyik legbefolyásosabb emberének bölcs és leleplező önarcképét nyújtja.
Gatesnek korábban négy könyve jelent meg, az első kettő a számítógépes forradalommal, valamint az üzlet és technológia integrációjával foglalkozott, az utolsó kettő pedig a klímakatasztrófa elkerülésével és egy lehetséges következő pandémia megelőzésével.
A Source Code a 2014-ben a Microsoft éléről távozó Gates első memoárja lesz.

Ajánló tartalma:

Új kód kérése

Rovat további hírei:
Hozzászólás szövege:
Felhasználói név*:
E-mail*:KőszeghyÉS Páratlan oldalTandori SzubjektívSzabadmatttandori.huA Mélytengeri Mentőcsapat és az Utolsó Magányos SzörnyCsibi tűzoltó lesz
Belépés