Könyvhét 2023
SZERZŐI KIADÁS
PROFI MÓDON
Tandori Dezső
TANDORI SZUBJEKTÍV
Csokonai Attila
SZABADMATT
Kőszeghy Elemér
A magyarországi ötvösjegyek...
SZERZŐI KIADÁS<br>PROFI MÓDON Tandori Dezső <br> TANDORI SZUBJEKTÍV Csokonai Attila <br> SZABADMATT Kőszeghy Elemér<br>A magyarországi ötvösjegyek...
Könyvhét.hu online

Díjátadót tart a tegnap.ma irodalmi lap jövő pénteken

MTI - 2023.11.22.

A Magyar Írószövetség és a határon túli írószervezetek ajánlására két író, költő kaphatja meg a tegnap.ma irodalmi portál díját; az ünnepséget jövő pénteken tartják Budapesten, a Kello Tankönyvcentrumban - tájékoztatta a szerkesztőség szerdán az MTI-t.

Mint kiemelik, a tegnap.ma nem hagyományos irodalmi folyóirat, a portálon található kortárs magyar írók, költők felolvasásaiból egyedülálló adatbázis, videóenciklopédia épül.
A szerkesztőség közleményében hangsúlyozza, hogy jelenleg több mint kétszáz videó található a portálon, a szerzők között magyarországi és a határon túl élő magyar írók-költők egyaránt megtalálhatók.
Hozzáteszik, hogy a tegnap.ma célja, hogy a kis videók segítségével a legfiatalabbak is megismerhessék a kortárs költőket, írókat, kedvet kapjanak az olvasáshoz.
Közleményükben kiemelik, hogy a portál oktatási segédanyagként hasznos lehet a pedagógusoknak, valamint a szerkesztőség is szívesen tart iskolákban rendhagyó irodalomórákat.     A december elsejei díjátadó gálán Tallián Mariann és Lázár Balázs színművész tolmácsolásában részletek hangzanak el a díjazottak műveiből, valamint fellép a Török Testvérek triója, az est házigazdái Döme Barbara és Király Farkas, a tegnap.ma alapító főszerkesztői - áll a közleményben.
A tegnap.ma támogatói a Nemzeti Kulturális Alap és Petőfi Kulturális Ügynökség, valamint partnerei a Magyar Írószövetség, a Magyar Pen Club, a Parnasszus folyóirat, az Irodalmi Jelen irodalmi portál és az Országút folyóirat.

Ajánló tartalma:

Új kód kérése

Rovat további hírei:
Hozzászólás szövege:
Felhasználói név*:
E-mail*:KőszeghyÉS Páratlan oldalTandori SzubjektívSzabadmatttandori.huA Mélytengeri Mentőcsapat és az Utolsó Magányos SzörnyCsibi tűzoltó lesz
Belépés