Könyvhét 2023
KARÁCSONYI
CSOMAGAKCIÓ
SZERZŐI KIADÁS
PROFI MÓDON
Tandori Dezső
TANDORI SZUBJEKTÍV
Kőszeghy Elemér
A magyarországi ötvösjegyek...
KARÁCSONYI<br>CSOMAGAKCIÓ SZERZŐI KIADÁS<br>PROFI MÓDON Tandori Dezső <br> TANDORI SZUBJEKTÍV Kőszeghy Elemér<br>A magyarországi ötvösjegyek...
Könyvhét.hu online

Faludy-előadással zárulnak a Nyáresték a Fiumeiben

MTI - 2023.08.28.

Faludy György örökségének bemutatásával - versszínházi előadással, kerekasztal-beszélgetéssel és szabadtéri kiállítással - ér véget a Nemzeti Örökség Intézete (NÖRI) által szervezett Nyáresték a Fiumeiben című kulturális rendezvénysorozat szombaton a Fiumei úti sírkertben.

A NÖRI hétfői közleménye szerint a záró rendezvényen Faludy György költő, író, műfordító életét és költészetét mutatja be Nágel Kornél grafikusművész éjszakai Faludy vers-kép kiállítása és Turek Miklós este nyolc órakor kezdődő versszínházi előadása. Ezt követően az érdeklődők Dióssy Klári vezetésével a jubileumi évet indító Versszínházról és a Faludy-előadásról szóló kerekasztal beszélgetésen vehetnek részt.
Mint írják, az idén elindított programsorozaton olyan kortárs művészek produkciói voltak láthatók, akik saját stílusukban dolgozzák fel a magyar kultúrtörténet meghatározó műveit. A rendezvénysorozat Prieger Zsolt és Magyari Bori Pilinszkyt és a Zsoltárok könyvét feldolgozó zenés-irodalmi estjeivel debütált, majd Turek Miklós Radnóti- és Ady-monodrámáival folytatódott a nemzeti emlékhelyen.
"A Nyáresték a Fiumeiben alkalmain a temető egy olyan kulturális térré válhatott, ahol egyszerre elevenedett meg a múlt, a jelen és a jövő, ez pedig minden korosztály számára tartalmas kikapcsolódást jelentett. A tapasztalatok alapján a Nyárestéket jövőre is mindenképpen folytatjuk" - idézi a közlemény Móczár Gábort, a NÖRI főigazgatóját.
A Faludy-előadás és kísérőprogramjai a Fiumei úti sírkertben Faludy György síremléke mellett lesz látható. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Ajánló tartalma:

Új kód kérése

Rovat további hírei:
Hozzászólás szövege:
Felhasználói név*:
E-mail*:Móra 12 04KőszeghyTandori SzubjektívSzabadmattÉS Páratlan oldalA Mélytengeri Mentőcsapat és az Utolsó Magányos SzörnyCsibi tűzoltó lesz
Belépés