Könyvhét 2023
A Móra Kiadó
ünnepi könyvheti programjai
SZERZŐI KIADÁS
PROFI MÓDON
Tandori Dezső
TANDORI SZUBJEKTÍV
Kőszeghy Elemér
A magyarországi ötvösjegyek...
A Móra Kiadó<br>ünnepi könyvheti programjai SZERZŐI KIADÁS<br>PROFI MÓDON Tandori Dezső <br> TANDORI SZUBJEKTÍV Kőszeghy Elemér<br>A magyarországi ötvösjegyek...
Könyvhét.hu online

Himnusz Emlékhely épül Szatmárcsekén

MTI - 2024.05.10.

Himnusz Emlékhely és új Kölcsey Ferenc Emlékkiállítás létesül Szatmárcsekén, az egykori Kölcsey-kúria helyén - közölte a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) az MTI-vel pénteken.

"A magyar kultúra nemzeti önazonosságunk alapja, egyéni és közösségi létünk éltető ereje. A kormány elkötelezett kultúránk, hagyományaink ápolásában, hogy méltó emléket állítson nemzeti imánk és nemzeti összetartozásunk jelképének, Kölcsey Ferenc Himnuszának, ezért kiemelt emlékhelyként fejleszti Szatmárcsekét" - írták a közleményben.
Hozzátették: a kormány döntött a "Szatmárcseke, a Himnusz emlékhelye" című beruházás megvalósításáról, melynek keretében az egykori Kölcsey-kúria helyén létrejön a többfunkciós, integrált kulturális intézmény részeként a Himnusz Emlékhely, továbbá az új Kölcsey Ferenc Emlékkiállítás. A fejlesztésnek fontos része a műemléki Csónakos fejfás református temető felújítása.
"Az állami támogatásból létrejövő fejlesztés a régió kulturális és turisztikai életének fellendítésére is szolgál: turisztikai és infrastruktúra fejlesztések megvalósulásával, valamint a település életében meghatározó közösségi- hitéleti, kegyeleti terek megújulásával" - áll a közleményben.

Ajánló tartalma:

Új kód kérése

Rovat további hírei:
Hozzászólás szövege:
Felhasználói név*:
E-mail*:Móra 0618Kálvin 0607KőszeghyÉS Páratlan oldalTandori SzubjektívSzabadmatttandori.huA Mélytengeri Mentőcsapat és az Utolsó Magányos SzörnyCsibi tűzoltó lesz
Belépés