Könyvhét 2023
SZERZŐI KIADÁS
PROFI MÓDON
Tandori Dezső
TANDORI SZUBJEKTÍV
Csokonai Attila
SZABADMATT
Kőszeghy Elemér
A magyarországi ötvösjegyek...
SZERZŐI KIADÁS<br>PROFI MÓDON Tandori Dezső <br> TANDORI SZUBJEKTÍV Csokonai Attila <br> SZABADMATT Kőszeghy Elemér<br>A magyarországi ötvösjegyek...
Könyvhét.hu online

Január közepéig látható Sárkány Győző életmű-kiállítása Szegeden

MTI - 2023.11.29.

Hosszabb ideig, január közepéig látható Sárkány Győző Létidő című életmű-kiállítása a szegedi Reök-palotában, a tárlat anyaga újabb alkotással, egy papír alapú plasztikával is bővült - tájékoztatta az összművészeti központ az MTI-t.

Közölték, hogy az október 7-i megnyitója óta igen sokan kíváncsiak az elismert képzőművész mintegy ötven, alkotással töltött évét bemutató, reprezentatív gyűjteményre. A kiállítás eredetileg december 3-án zárult volna, de több mint egy hónappal tovább, január 14-ig látogatható lesz.
Sárkány Győző műfaji határokat feszegető, sokoldalú alkotó, aki szabadon használja az autonóm és alkalmazott grafika, a festészet, a fotó, illetve a plasztikai kifejezésmód eszköztárát. A szecessziós palota két szintjén csaknem ötszáz alkotását láthatja a közönség, a tárlat egyik leglátványosabb műve azonban az földszinttől a napozótetőig magasodó, 42 elemből álló, több mint tízméteres képinstalláció, amely az aulában fogadja a látogatókat.
A tárlat meghosszabbítása alkalmából Sárkány Győző újabb műalkotással bővíti a kiállítás anyagát. A szabadkézi rajz, a grafika művészettörténeti rangú nagymesterei különös jelentőséggel bírnak életművében, munkásságuk, kifejezéskészletük időről időre megihleti az művészt. Az újonnan érkező műtárgy a rá jellemző kísérletező nyitottsággal értékeli újra a tárlaton is látható Dürer-parafrázisait: a grafikákból egy papíralapú plasztikát készített.
A Létidő című tárlat az ünnepi időszakban december 27. és 30. között, és az új év második hetében, január 9-től várja majd az érdeklődőket.

A Könyvhét Sárkány Győzőt a könyvillusztrációról kérdezte 2015-ben, az interjú idekattintva olvasható

Ajánló tartalma:

Új kód kérése

Rovat további hírei:
Hozzászólás szövege:
Felhasználói név*:
E-mail*:KőszeghyÉS Páratlan oldalTandori SzubjektívSzabadmatttandori.huA Mélytengeri Mentőcsapat és az Utolsó Magányos SzörnyCsibi tűzoltó lesz
Belépés