Könyvhét 2023
SZERZŐI KIADÁS
PROFI MÓDON
Tandori Dezső
TANDORI SZUBJEKTÍV
Csokonai Attila
SZABADMATT
Kőszeghy Elemér
A magyarországi ötvösjegyek...
SZERZŐI KIADÁS<br>PROFI MÓDON Tandori Dezső <br> TANDORI SZUBJEKTÍV Csokonai Attila <br> SZABADMATT Kőszeghy Elemér<br>A magyarországi ötvösjegyek...
Könyvhét.hu online

Képregényvásárt tartanak a Lurdy-házban 2023. december 3-án

MTI - 2023.11.27.

Idén is megrendezi karácsony előtti képregényvásárát, a Hungarocomixot a Magyar Képregény Szövetség vasárnap a Lurdy Rendezvényközpontban.

A rendezvényen húsz képregénykiadó, húsz egyéni alkotó és alkotócsoport, valamint hat kereskedő állít önálló standot, lefedve a teljes aktuális hazai képregénykínálatot - olvasható a Magyar Képregény Szövetség hétfői közleményében.
Azt írták, a vásáron a teljes hazai választék mellett megtalálhatók azok a limitált példányszámban megjelenő kiadványok is, amelyek nem kerülnek országos terjesztésbe. A kínálatot angol és más idegen nyelvű képregények és kiegészítő termékek színesítik.
A reggel tíztől délután négyig tartó rendezvényen részt vesz számos ismert hazai képregényalkotó: köztük Fazekas Attila, Marabu, Németh Gyula, László Márk, Sváb József, Benczédi Anna, Fritz Zoltán, Tebeli Szabolcs, Lakatos István, Vincze Nóra és Felvidéki Miklós, akik dedikálják is a műveiket, valamint Kertész Sándor is bemutatkozik képregénytörténeti kiadványaival.
Nemzetközi vendégként a magyar, horvát és ukrán alkotókból álló The Random Factor Comics Collective tagjai lesznek jelen az eseményen - olvasható a közleményben.
A tájékoztató szerint a Hungarocomix újdonságai között szerepel: a Blacksad, a Lucky Luke, a klasszikus Fantasztikus Négyes, a Paper Girls és a Walking Dead legújabb kötete, az Orgyilkos Osztály befejező része, a Marvel legnagyobb hőseit bemutató sorozat Én vagyok Vasember című kötete, a Kockás és a Fekete-Fehér Kockás legfrissebb száma és a Fazekas Attila-életműsorozat 5. kötete.
Az új magyar képregények közül kiemelkedik az 1956-os témájú A népet szolgáltuk, a Magyar rocktörténet és a Ciceró Könyvstúdió által szervezett pályázat díjnyertes műveit tartalmazó Átváltozások antológia.
Új sorozatok is indulnak, többek között a Bolygóvándor, A démoni út nagymestere és a Nathan Never.
A rendezvényen interaktív gyerekprogramok is lesznek Gregor Lilla, Lamm Lenke és Tóbiás Tamara vezetésével, nyolc ismert képregényrajzoló pedig arra vállalkozik, hogy két óra alatt élőben elkészítsen egy-egy kétoldalas képregényt, amelyekből később kiadvány jelenik meg. A rendezvényen részt vesznek képregényes és filmes vonatkozású jelmezt öltő cosplayerek is, akikkel közös fényképet készíthetnek az odalátogatók.
A színpadi programban alkotók és alkotócsoportok mutatkoznak be, valamint kiadói kerekasztalbeszélgetést is tartanak - áll a közleményben.

Ajánló tartalma:

Új kód kérése

Rovat további hírei:
Hozzászólás szövege:
Felhasználói név*:
E-mail*:KőszeghyÉS Páratlan oldalTandori SzubjektívSzabadmatttandori.huA Mélytengeri Mentőcsapat és az Utolsó Magányos SzörnyCsibi tűzoltó lesz
Belépés