Könyvhét 2023
SZERZŐI KIADÁS
PROFI MÓDON
Tandori Dezső
TANDORI SZUBJEKTÍV
Csokonai Attila
SZABADMATT
Kőszeghy Elemér
A magyarországi ötvösjegyek...
SZERZŐI KIADÁS<br>PROFI MÓDON Tandori Dezső <br> TANDORI SZUBJEKTÍV Csokonai Attila <br> SZABADMATT Kőszeghy Elemér<br>A magyarországi ötvösjegyek...
Könyvhét.hu online

Koncertekkel, tárlatvezetésekkel és felolvasószínházzal is készül a PIM a Múzeumok éjszakájára

MTI - 2024.06.17.

Koncertekkel, tárlatvezetésekkel, felolvasószínházi előadással, valamint workshoppal is várja az érdeklődőket a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) június 22-én, a Múzeumok éjszakáján.

Szombat délután Pogátsa Zoltán és Kolozsi Pál Péter beszélgetésével veszi kezdetét a PIM programsorozata. A két közgazdász Az álom vége? - klímaváltozás Az ember tragédiájában és ma című időszaki kiállításban felmerülő ökológiai válság témakörét járja körbe - tájékoztatta a PIM az MTI-t hétfőn.
Csalár Bence divatszakértő, divatújságíró, a Fenntartható divat kézikönyv szerzője a Szépvilág - Divat és kultúra a reformkori Pesten című új időszaki kiállításhoz kapcsolódóan tart előadást. A PIM udvarán az Ursuslupus kreatív csoport workshopján az intézményben termelődő hulladékokból készíthetnek az érdeklődők könyvjelzőt, irattartót.
Fesztbaum Béla előadásában a New York kávéház mindent látó, mindent halló főpincére elevenedik meg, aki anekdotákat mesél a kávéház leghíresebb irodalmi vendégeiről. Valuska Gábor és Grisnik Petra beszélgetésén keresztül pedig írók dolgozószobájába tekinthetnek be az érdeklődők - olvasható a közleményben.
Fellép a Platon Karataev duo és a The Qualitons. Jankovics Péter és Adorjáni Bálint felolvasószínházi előadásában Závada Péter és Tandori Dezső szövegei kerülnek párbeszédbe egymással, Regős Simon ritmikus felolvasóestjén pedig Weöres Sándor művei hangzanak el.
Kurátori tárlatvezetések is lesznek az időszaki és az állandó Petőfi-kiállításban, 16 és 17 órától pedig úgynevezett slow tárlatvezetések indulnak, amelyeken hosszabb idő jut a műtárgyak tanulmányozására.
A Múzeumok éjszakáján nyílik a PIM új közösségi tere, a Szélfogó, ahol egész nap könyvcsere és "múzeumi" turkáló várja az érdeklődőket. Lesznek vetítések az irodalmi chillszobában, a Kisképzős diákok recycled képzőművészeti pop-up kiállítással és upcycled ruhavásárral készülnek a rendezvényre - áll a közleményben.

Ajánló tartalma:

Új kód kérése

Rovat további hírei:
Hozzászólás szövege:
Felhasználói név*:
E-mail*:KőszeghyÉS Páratlan oldalTandori SzubjektívSzabadmatttandori.huA Mélytengeri Mentőcsapat és az Utolsó Magányos SzörnyCsibi tűzoltó lesz
Belépés