Könyvhét 2023
SZERZŐI KIADÁS
PROFI MÓDON
Tandori Dezső
TANDORI SZUBJEKTÍV
Csokonai Attila
SZABADMATT
Kőszeghy Elemér
A magyarországi ötvösjegyek...
SZERZŐI KIADÁS<br>PROFI MÓDON Tandori Dezső <br> TANDORI SZUBJEKTÍV Csokonai Attila <br> SZABADMATT Kőszeghy Elemér<br>A magyarországi ötvösjegyek...
Könyvhét.hu online

Koreai irodalmi felolvasás is szerepel az Irodalom éjszakája programsorozatában

MTI - 2024.06.06.

Az Irodalom éjszakája budapesti programsorozatának részeként Szon Honggju írói világával ismerkedhetnek meg az érdeklődők pénteken a Gül baba türbéjében - tájékoztatta a Koreai Kulturális Központ az MTI-t.

Szon Honggju Kedd folyó című novelláját Kiss Marcell műfordításában Lukács Ádám és Kiss Gergely Máté színészek olvassák fel magyar jelnyelvi tolmácsolással.
Az 1975-ös születésű Szon, a szöuli Dongguk Egyetem bölcsészkarán végzett. Első írásai 2001-ben jelentek meg, munkásságát számos díjjal elismerték, 2018-ban elnyerte Dél-Korea legrangosabb irodalmi díját, az I Száng-díjat is. A közlemény szerint Szon Honggju kritikusai egyedülálló képzelőerejét és humorát emelik ki, amellyel könyörtelenül tárja fel az emberi lét igazságait.
A Koreai Kulturális Központ először 2022-ben vett részt az Irodalom éjszakáján, és azóta is minden évben a koreai kortárs irodalom legjelentősebb szerzőit mutatja be a magyar közönségnek.
A Budapesten szerdán kezdődött háromnapos programsorozatban huszonnégy ország szerzőinek műveiből hangzanak el részletek. A téma, amelyhez a kiválasztott szövegek kapcsolódnak, a "túlsó part".
A budapesti felolvasások egyik helyszíne a Koreai Kulturális Központ könyvtára és a máskor nem látogatható tetőterasza, ahol cseh, román és szlovák szerzők szövegeit olvassák fel színészek.  
Az első Irodalom éjszakájára 2006-ban Prágában került sor, Magyarországon 2016-tól rendezik meg minden évben az eseményt 2019 óta Budapest mellett Debrecenben is, ahol idén május 31. és június 2. között tartották meg - áll a közleményben.

Ajánló tartalma:

Új kód kérése

Rovat további hírei:
Hozzászólás szövege:
Felhasználói név*:
E-mail*:KőszeghyÉS Páratlan oldalTandori SzubjektívSzabadmatttandori.huA Mélytengeri Mentőcsapat és az Utolsó Magányos SzörnyCsibi tűzoltó lesz
Belépés