Könyvhét 2023
SZERZŐI KIADÁS
PROFI MÓDON
Tandori Dezső
TANDORI SZUBJEKTÍV
Csokonai Attila
SZABADMATT
Kőszeghy Elemér
A magyarországi ötvösjegyek...
SZERZŐI KIADÁS<br>PROFI MÓDON Tandori Dezső <br> TANDORI SZUBJEKTÍV Csokonai Attila <br> SZABADMATT Kőszeghy Elemér<br>A magyarországi ötvösjegyek...
Könyvhét.hu online

Kulturális héttel rajtol a 31. Szent György Napok a székelyföldi Sepsiszentgyörgyön

Pap Melinda – MTI - 2024.04.22.

Kulturális héttel rajtol hétfőn a 31. Szent György Napok a székelyföldi Sepsiszentgyörgyön, a pénteken kezdődő fesztiválhétvégén a Bagossy Brothers Company és a Csík Zenekar is fellép.

Az április 23-28. között zajló 31. Szent György Napokra több helyszínen összesen 150 programmal készültek a szervezők.
A legnagyobb székelyföldi városünnep a hétfői nulladik napon kulturális programokkal indít. Dragomán György és Szabó T. Anna részvételével tartanak irodalmi estet, majd a Tamási Áron Színházban a Lourcine utcai gyilkosság című előadás bemutatóját tartják Barabás Árpád rendezésében.
Kedden bábszínházba és műteremlátogatásra várják a közönséget, illetve a hagyományos ünnepi hangversenyt tartják helyi és meghívott művészek közreműködésével, de táncszínházi és színházi előadás, irodalmi programok, képzőművészeti kiállítások is szerepelnek a programban.
Szerdán számos más program mellett Shakespeare Memorial Day elnevezéssel emlékünnepséget tartanak Nagy Attila Shakespeare-kutató, egyetemi tanár, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja tiszteletére. A román közönséget a Radu Vancu íróval való közönségtalálkozóra várják.
Csütörtökön tartják a XVII. Nagy Kopeczky Kálmán Gyermekszínjátszó találkozót, és egyre szélesebb gyermek- és ifjúsági programkínálattal, kulturális felhozatallal készülnek a szervezők.
A pénteken kezdődő fesztiválhétvégén a főtéren felállított színpadon, a múzeumkertben és romudvarban, a Kónya Ádám Művelődési ház udvarán a Közösségi színpadon és a volt Cigarettagyár udvarán kialakított Ifjúság bázisán kínálnak programokat a különböző korosztályok számára. Fellép a többi között a Bagossy Brothers Company, a Csík Zenekar, a Connect-R, a Halott Pénz, Lidia Buble, a Moby Dick, a Raklap, a Sepsi Gospel Band és Luiza Zan.
Vasárnap a városnapok keretében adják át a Székely Nemzeti Múzeumban a Pro Urbe díjat, melyet idén kivételesen négy 70. életévét betöltött jeles személyiség vehet át: Kató Béla erdélyi református püspök, Jánó Mihály művészettörténész, Puskás Bálint volt alkotmánybíró és Carol Santa atlétikaedző.
A sepsiszentgyörgyi városnapok programja a www.szentgyorgynapok.ro oldalon böngészhető.

Pap Melinda – MTI

Ajánló tartalma:

Új kód kérése

Hozzászólás szövege:
Felhasználói név*:
E-mail*:Kiemelt

Szántó T. Gábor: A jazzprofesszor – Az Élet és Irodalom 2024/21. számából

Az Élet és Irodalom 21. számát a kulturális cikkek rövid részleteivel ajánljuk.

KőszeghyÉlet és Irodalom AlapítványTandori SzubjektívSzabadmatttandori.huA Mélytengeri Mentőcsapat és az Utolsó Magányos SzörnyCsibi tűzoltó lesz
Belépés