Könyvhét 2023
A Móra Kiadó
ünnepi könyvheti programjai
SZERZŐI KIADÁS
PROFI MÓDON
Tandori Dezső
TANDORI SZUBJEKTÍV
Kőszeghy Elemér
A magyarországi ötvösjegyek...
A Móra Kiadó<br>ünnepi könyvheti programjai SZERZŐI KIADÁS<br>PROFI MÓDON Tandori Dezső <br> TANDORI SZUBJEKTÍV Kőszeghy Elemér<br>A magyarországi ötvösjegyek...
Könyvhét.hu online

Május 23-án kezdődik a 3. Sepsibook könyvvásár és irodalmi fesztivál Sepsiszentgyörgyön

Pap Melinda – MTI - 2024.05.21.

Csütörtökön kezdődik a 3. Sepsibook könyvvásár és irodalmi fesztivál Sepsiszentgyörgyön. Díszvendégei Nádas Péter és Gabriela Adamesteanu, az irodalmi rendezvények mellett zenei programok, kiállítások is lesznek - közölték kedden az MTI-vel a szervezők.

A május 23-26. között a Sepsi Arénában zajló könyvvásáron és irodalmi fesztiválon közel 50 kiadó lesz jelen és 80 program várja az érdeklődőket. A négynapos rendezvényen író-olvasó találkozók, koncertek, kiállítások, interaktív foglalkozások is lesznek. Szonda Szabolcs, a Sepsibook programigazgatója szerint a könyvvásár "izgalmas keresztmetszetet nyújt arról, hogy milyen ma a szépirodalmi, szakirodalmi élet, a könyves kultúra".
A sepsiszentgyörgyi könyvvásáron jelen lesz a magyar és a román kortárs irodalom számos jelentős képviselője, a többi között Balázs Géza, Tompa Andrea, Grecsó Krisztián, Markó Béla, Romsics Ignác, Demény Péter, Zsidó Ferenc, ahogy a slam poetry mozgalom tagjai és a háromszéki szerzők is.
Külön rendezvényen köszöntik a 80 éves Király László költőt, illetve a 80 éve született Farkas Árpádról és a tavaly elhunyt Kovács András Ferencről is megemlékeznek.
Két minikonferencia is lesz: egy könyvtárosok részvételével az élményalapú olvasásról szóló műhelytalálkozó, valamint a Nimród Vadászújság vándorrendezvénye, a Nimród Fórum.
A program részeként egy könyvillusztrációhoz kötődő, illetve egy fotó- és ikebanakiállítást is megnyitnak.
Kiemelt helyet kapnak a gyermekeknek, családoknak szóló programok, melyekre a környező településekről is érkeznek szervezetten osztályok. A könyvvásár keretében tartják a Könyvcsata vetélkedő döntőjét, a 3 év feletti gyerekeket kézműves foglalkozásokra várják, míg a kamaszokat a Grund interaktív tevékenységeire.
Koncertek is lesznek, melyek kapcsolódnak az irodalomhoz: Beck Zoltán és Grecsó Krisztián verskoncertet, Ada Milea gyerek- és felnőttkoncertet tart. A könyvvásár idején külön buszjárat is üzemel.
A könyvvásárt a sepsiszentgyörgyi és Kovászna megyei önkormányzat, a Bod Péter Megyei Könyvtár, Kónya Ádám Művelődési Ház és a Háromszéki Mikes Kelemen Egyesület szervezi.
A program elérhető a Sepsibook.ro honlapon.

Pap Melinda – MTI

Ajánló tartalma:

Új kód kérése

Rovat további hírei:
Hozzászólás szövege:
Felhasználói név*:
E-mail*:Móra 0618Kálvin 0607KőszeghyÉS Páratlan oldalTandori SzubjektívSzabadmatttandori.huA Mélytengeri Mentőcsapat és az Utolsó Magányos SzörnyCsibi tűzoltó lesz
Belépés