Könyvhét 2023
A Móra Kiadó
ünnepi könyvheti programjai
SZERZŐI KIADÁS
PROFI MÓDON
Tandori Dezső
TANDORI SZUBJEKTÍV
Kőszeghy Elemér
A magyarországi ötvösjegyek...
A Móra Kiadó<br>ünnepi könyvheti programjai SZERZŐI KIADÁS<br>PROFI MÓDON Tandori Dezső <br> TANDORI SZUBJEKTÍV Kőszeghy Elemér<br>A magyarországi ötvösjegyek...
Könyvhét.hu online

Mohácsi Balázs és Puskás Panni kapta a Mastercard - Alkotótárs ösztöndíjat

MTI - 2024.05.25.

Mohácsi Balázs és Puskás Panni nyerte az idén negyedik alkalommal átadott Mastercard - Alkotótárs irodalmi ösztöndíjat és a vele járó 3-3 millió forintot - tájékoztatta a Mastercard az MTI-t.

A közlemény szerint a Könyves Magazin szakmai partnerségében megvalósuló ösztöndíjra idén 63 pályázat érkezett, amelyre a legalább egy, legfeljebb kétkötetes, 40. évét be nem töltött vers- és prózaírók jelentkezhettek.
Mohácsi Balázs szabálytalan, hibrid műfajú Újabb narancsok gurulnak el című kötetével pályázott az ösztöndíjra, amelyben az élet, halál, költészet, család, írás témáiról beszél. A kézirat jelenleg mintegy 40 verset, illetve változatos témájú prózai fejezeteket tartalmaz, például a hétköznapok ihlettelenségéről, a permetezésről, a családi veszteségekről és arról, hogyan válik a pályázás irodalmi szöveggé.
Puskás Panni Nem a haláltól munkacímű regénye az időskori önrendelkezés témáját dolgozza fel. Habár a szerző tájékoztatása szerint a kötet ötlete már korábban megszületett, mint hogy Karsai Dániel saját történetével a nyilvánossághoz és a bírósághoz fordult volna, ügyének alakulása merőben meghatározza majd a kötet történetének alakulását is - ismertették a közleményben.
A díjakat Háy János, Krusovszky Dénes, Mácsai Pál, Nagy Gabriella és Turi Tímea döntése nyomán adták át.
A Mastercard - Alkotótárs ösztöndíjprogram sikerét jelzi, hogy a korábbi nyertesek közül Czakó Zsófia és André Ferenc kötete is megjelent már, a 2023-as ösztöndíjas, Kerber Balázs pedig az idei Tavaszi Margó Fesztiválon mutatja be Számtan a holdas estékre című művét - idézik a közleményben Márkus Gergelyt, a Mastercard Magyarországért és Szlovéniáért felelős vezetőjét.

Ajánló tartalma:

Új kód kérése

Rovat további hírei:
Hozzászólás szövege:
Felhasználói név*:
E-mail*:Móra 0618Kálvin 0607KőszeghyÉS Páratlan oldalTandori SzubjektívSzabadmatttandori.huA Mélytengeri Mentőcsapat és az Utolsó Magányos SzörnyCsibi tűzoltó lesz
Belépés