Könyvhét 2023
SZERZŐI KIADÁS
PROFI MÓDON
Tandori Dezső
TANDORI SZUBJEKTÍV
Csokonai Attila
SZABADMATT
Kőszeghy Elemér
A magyarországi ötvösjegyek...
SZERZŐI KIADÁS<br>PROFI MÓDON Tandori Dezső <br> TANDORI SZUBJEKTÍV Csokonai Attila <br> SZABADMATT Kőszeghy Elemér<br>A magyarországi ötvösjegyek...
Könyvhét.hu online

Négyezer látogató vett részt az idei Margó Fesztiválon

MTI - 2023.05.15.

Négyezren voltak kíváncsiak a könyvpiac újdonságaira és szerzőikre a tavaszi Margó Irodalmi Fesztiválon, amelyet a hétvégén rendeztek meg Budapesten.

Több mint 50 kulturális programon, köztük könyvbemutatókon, dedikálásokon, zenei irodalmi esteken vehettek részt az érdeklődők a  Margó Irodalmi Fesztiválon, ahol a teltházas programok mellett, százan cseréltek könyvet a Bookline Könyvcsere Pikniken is a hétvégén - közölték a szervezők hétfőn az MTI-vel.
A fesztiválon vetítették le először az Ai WeiWei-jel készült exkluzív portréfilmet, amely hamarosan online is elérhetővé válik az érdeklődők számára. A tavaszi Margón mutatkozott be a Budapest Nagyregény projekt; a 23 kerületről, 23 szerző tolmácsolásában mesélő Budapest Nagyregény novemberben jelenik majd meg.
A tavaszi Margón került sor az idei Mastercard - Alkotótárs alkotói ösztöndíjprogram díjátadójára is, amelyre a legalább egy, legfeljebb kétkötetes, 40. évét be nem töltött vers- és prózaírók jelentkezhettek. A mintegy 50 pályázó közül idén Kerber Balázs és Zilahi Anna nyerte az ösztöndíjat és a vele járó 3-3 millió forintot.
A Margó fesztiválsorozata augusztusban a zalai Szentgyörgyváron folytatódik. Augusztus 10. és 12. között harmadik alkalommal várja a látogatókat az alig 300 lakosú település, amelynek nagyszínpadán, templomkertjében és kultúrházában is koncertekkel, irodalmi programokkal, slam poetryvel, kiállításokkal és filmvetítésekkel készülnek a szervezők.
Fellép többek közt az Analog Balaton, zenés irodalmi esttel készül Beck Zoltán és Grecsó Krisztián közös produkciója, fellép Kiss Tibor formációja, az Aranyakkord, játszik majd a Fran Palermo és a Platon Karataev, valamint a Galaxisok, a Sorbonne Sexual és glsch is. Az irodalom kedvelői találkozhatnak mások mellett Visky Andrással és Tompa Andreával is.
A részletes program júniustól lesz elérhető a fesztivál honlapján.

Ajánló tartalma:

Új kód kérése

Rovat további hírei:
Hozzászólás szövege:
Felhasználói név*:
E-mail*:Kiemelt

Szántó T. Gábor: A jazzprofesszor – Az Élet és Irodalom 2024/21. számából

Az Élet és Irodalom 21. számát a kulturális cikkek rövid részleteivel ajánljuk.

KőszeghyÉlet és Irodalom AlapítványTandori SzubjektívSzabadmatttandori.huA Mélytengeri Mentőcsapat és az Utolsó Magányos SzörnyCsibi tűzoltó lesz
Belépés