Könyvhét 2023
A Móra Kiadó
ünnepi könyvheti programjai
SZERZŐI KIADÁS
PROFI MÓDON
Tandori Dezső
TANDORI SZUBJEKTÍV
Kőszeghy Elemér
A magyarországi ötvösjegyek...
A Móra Kiadó<br>ünnepi könyvheti programjai SZERZŐI KIADÁS<br>PROFI MÓDON Tandori Dezső <br> TANDORI SZUBJEKTÍV Kőszeghy Elemér<br>A magyarországi ötvösjegyek...
Könyvhét.hu online

Összművészeti programokkal vesz részt a Petőfi Kulturális Ügynökség a csíkszeredai könyvvásáron

MTI - 2024.05.10.

Irodalomszakmai és összművészeti programokkal vesz részt a Petőfi Kulturális Ügynökség (PKÜ) a csütörtöktől vasárnapig zajló csíkszeredai könyvvásáron.

A kortárs irodalomszakmai és összművészeti programok mellett a Poket-zsebkönyvekhez kapcsolódó irodalmi fellépésekkel, zenés műsorokkal és a Magyar Kultúra magazin bemutatójával is készülnek. A csíkszeredai könyvvásáron a PKÜ eseményeinek házigazdája Juhász Anna irodalmár, a PKÜ irodalomszakmai programjainak vezetője.
A rendezvényen bemutatják egyebek mellett Visky András A test történetei című drámakötét, Háy János Boldog boldogtalan című regényét, Láng Zsolt Az emberek meséje című művét és Demeter Szilárd A valahol szabadsága című "rendhagyó hazaszótárát".
Szirtes Edina Mókus szombaton Mámor vagyok címmel ad zenés-irodalmi koncertet, vasárnap pedig Igaz lesz majd a virágom címmel Juhász Anna irodalmárral közösen zenés-irodalmi gyermekelőadásra várják az érdeklődőket - közölte a PKÜ pénteken az MTI-vel.
Generációk tanulsága címmel rendeznek beszélgetést Kemény István József Attila-díjas költő és Horváth Florencia Móricz-ösztöndíjas költő részvételével. Az eseményen a munkafolyamatokról, példaképről, gyakorlatról és közös forrásokról is mesél a két alkotógeneráció tagja.
A Helyőrség programban a legifjabb írónemzedék képviselői, Regős Mátyás és Bék Timúr, a Kárpát-medencei Tehetséggondozó Nonprofit Kft. első évfolyamának végzősei mutatkoznak be. Nemzedékük világszemléletét, a 2020-as évek kihívásait, tapasztalataikat értelmezik Farkas Wellmann Endre költő közreműködésével, sok-sok szöveggel illusztrálva a beszélgetésen elhangzó gondolatokat.

Ajánló tartalma:

Új kód kérése

Rovat további hírei:
Hozzászólás szövege:
Felhasználói név*:
E-mail*:Móra 0618Kálvin 0607KőszeghyÉS Páratlan oldalTandori SzubjektívSzabadmatttandori.huA Mélytengeri Mentőcsapat és az Utolsó Magányos SzörnyCsibi tűzoltó lesz
Belépés