Könyvhét 2023
SZERZŐI KIADÁS
PROFI MÓDON
Tandori Dezső
TANDORI SZUBJEKTÍV
Csokonai Attila
SZABADMATT
Kőszeghy Elemér
A magyarországi ötvösjegyek...
SZERZŐI KIADÁS<br>PROFI MÓDON Tandori Dezső <br> TANDORI SZUBJEKTÍV Csokonai Attila <br> SZABADMATT Kőszeghy Elemér<br>A magyarországi ötvösjegyek...
Könyvhét.hu online

Quentin Tarantino két filmjéről készül könyv

MTI - 2024.06.12.

Jövőre jelenik meg a Quentin Tarantino Volt egyszer egy Hollywood és Becstelen brigantyk című filmjeiről készülő két elemző kötet, amelynek szerzője a filmes szakíró, Jay Glennie - számolt be róla kedden a Deadline.com hollywoodi hírportál.

A könyveket a Little, Brown kiadóházhoz tartozó Voracious könyvkiadó publikálja a rendező előszavával 2025 őszén.
A kötetek sok órányi interjú alapján születnek, amelyeket Glennie készített Tarantinóval a filmekkel kapcsolatban, kitérve az alkotói folyamat minden elemére a forgatókönyv megírásától, a szereplők kiválogatásán át az összes technikai részletig, beleértve a látványvilág megteremtését, a filmzenét, az utómunkákat és a globális forgalmazást is.
Az interjúk mellett Tarantino személyes archívumát is Glennie rendelkezésére bocsátotta a teljesebb kép bemutatása érdekében. Mintegy 50 színész és stábtag is megosztotta a filmekkel kapcsolatos anekdotáit és fotóit az íróval, akinek korábban A szarvasvadász és a Dühöngő bika című filmekről írt kötetei jelentek meg.
A Volt egyszer egy Hollywood globális mozis bevétele 377 millió dollár volt, a filmet 10 Oscar-díjra, köztük a legjobb film díjára jelölte az amerikai filmakadémia. A Becstelen brigantyk nyolc Oscar-jelölést kapott, és világszerte 322 millió dollárért váltottak rá jegyet a nézők.
A rendező a készülő kötetekkel kapcsolatban elmondta, hogy olvasta és szerette Glennie könyveit, különösen A szarvasvadász születéséről szóló kötetet, ezért biztos benne, hogy ő a legalkalmasabb arra, hogy elmélyüljön a filmjeiben. Hozzáfűzte, hogy ő, a színészei és a stábja is élvezte, hogy felidézhették a filmek elkészítésének körülményeit a szerzővel, és nagyon kíváncsiak rá, hogy milyen könyvek születnek.
Tarantino arra is utalt, hogy a két kötet még csak a kezdet, és Glennie később a többi filmjének elemzését is megírja majd. A tervek szerint komplett Tarantino filmes bibliográfia készül.
A rendező eddig kilenc mozifilmet forgatott, de utolsónak szánt, tizedik mozifilmjéről még nem döntött. A korábban beharangozott The Movie Critic (A filmkritikus) című produkciójától a közelmúltban visszakozott.

Ajánló tartalma:

Új kód kérése

Rovat további hírei:
Hozzászólás szövege:
Felhasználói név*:
E-mail*:KőszeghyÉS Páratlan oldalTandori SzubjektívSzabadmatttandori.huA Mélytengeri Mentőcsapat és az Utolsó Magányos SzörnyCsibi tűzoltó lesz
Belépés