Könyvhét 2022
A Móra Kiadó
ÚJDONSÁGAI
Csokonai Attila
SZABADMATT
A MÚZSA
CSÓKJA
Tandori Dezső
TANDORI SZUBJEKTÍV
A Móra Kiadó<br>ÚJDONSÁGAI Csokonai Attila <br> SZABADMATT A MÚZSA <br> CSÓKJA Tandori Dezső <br> TANDORI SZUBJEKTÍV
Könyvhét.hu online

Szántó T. Gábor kapja a Jackovics-díjat

MTI - 2022.12.02.

A marosvásárhelyi Látó folyóirat szerzői közül a lapban publikált írások elismeréseként idén négyen vehetnek át nívódíjat és a legjobb drámáért járó Jackovics-díjat is átadják - közölte pénteken az erdélyi szépirodalmi folyóirat.

Ármeán Ottília, Borsodi L. László, Fischer Botond és Szabó K. Attila érdemelte ki 2022-ben a Látó-nívódíjat, amelyet 31. alkalommal osztanak ki.
Az 1000 dollárral járó Jackovics-díjat, amelyet 2019 óta a legjobb dráma szerzőjének ad át évente a szerkesztőség, idén Szántó T. Gábor kapja.
Az elismeréseket december 15-én adják át Marosvásárhelyen. Az est házigazdája Vida Gábor, a Látó főszerkesztője lesz. Laudációt mond Codau Annamária, Demény Péter, Láng Zsolt és Szabó Róbert Csaba. Részlet hangzik el Szántó T. Gábor A zsidó kutya című drámájából.
A Látó-nívódíjat először 1992-ben osztották ki. Harminc év alatt csaknem 100 alkotó vehette át vers, próza, esszé és debüt kategóriában a pénzjutalommal járó elismerést.
A Marosvásárhelyen havonta megjelenő folyóirat 1989 decemberében indult a jelenlegi címmel az Igaz Szó helyett, amelyet 1953-ban alapítottak. A Látó fő fenntartója a Maros megyei önkormányzat.

Ajánló tartalma:

Új kód kérése

Hozzászólás szövege:
Felhasználói név*:
E-mail*:2022/4. számTandori SzubjektívSzabadmattÉS Páratlan oldalKőszeghyA Mélytengeri Mentőcsapat és az Utolsó Magányos SzörnyCsibi tűzoltó leszmacskarácsony
Belépés