Könyvhét 2023
SZERZŐI KIADÁS
PROFI MÓDON
Tandori Dezső
TANDORI SZUBJEKTÍV
Csokonai Attila
SZABADMATT
Kőszeghy Elemér
A magyarországi ötvösjegyek...
SZERZŐI KIADÁS<br>PROFI MÓDON Tandori Dezső <br> TANDORI SZUBJEKTÍV Csokonai Attila <br> SZABADMATT Kőszeghy Elemér<br>A magyarországi ötvösjegyek...
Könyvhét.hu online

Vers a peronon - Három hét a költészet jegyében a kisföldalattin

MTI - 2024.06.03.

Június 4. és 10. között újra versek szólalnak meg a világörökség részét képző Millenniumi Földalatti Vasút állomásain. A kortárs és klasszikus költemények a három nyári hónap egy-egy hetén lesznek hallhatók a BKV és az Aranyhíd Polgári Egyesület együttműködésének köszönhetően.

A Millenniumi Földalatti Vasút 125 éves évfordulóján, 2021-ben, valamint 2022 adventjén már rácsodálkozhattak az utasok, mennyivel kellemesebben telik a várakozás ideje, ha az utastájékoztatás pár percre hangoskönyvvé változik - olvasható a BKV Zrt. MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében.
Mint írják, a BKV idén is csatlakozott a Vers a peronon programsorozathoz, így június 4. és 10., július 15. és 21. és augusztus 19. és 25. között neves művészek előadásában a magyar líra gyöngyszemei hangzanak el a kisföldalatti állomásain - áll a közleményben.
Az első hét programja szerint Juhász Gyula Trianon /részlet/ Mihály Péter, Lator László Hajnali vázlat Gáspár Sándor, Géczi János ...arra című műve pedig Földeáki Nóra előadásában hallható.
A következő napokban Weöres Sándor Tíz lépcső című művét Holecskó Orsolya, Móricz Zsigmond A török és a tehenek című versét Szarvas József, Kemény István Távoli légveszély című alkotását Für Anikó mondja el.
Június 10-én József Attila Mama című verse lesz hallható Tóth Ildikó előadásában.

Ajánló tartalma:

Új kód kérése

Rovat további hírei:
Hozzászólás szövege:
Felhasználói név*:
E-mail*:KőszeghyÉS Páratlan oldalTandori SzubjektívSzabadmatttandori.huA Mélytengeri Mentőcsapat és az Utolsó Magányos SzörnyCsibi tűzoltó lesz
Belépés