Könyvhét 2023
SZERZŐI KIADÁS
PROFI MÓDON
Tandori Dezső
TANDORI SZUBJEKTÍV
Csokonai Attila
SZABADMATT
Kőszeghy Elemér
A magyarországi ötvösjegyek...
SZERZŐI KIADÁS<br>PROFI MÓDON Tandori Dezső <br> TANDORI SZUBJEKTÍV Csokonai Attila <br> SZABADMATT Kőszeghy Elemér<br>A magyarországi ötvösjegyek...
Könyvhét.hu online

Vida Gábor a díszvendég – Új programelemekkel bővült az Ünnepi Könyvhét Debrecenben

MTI - 2024.06.06.

Június 12. és 16. között rendezik meg a 95. Debreceni Ünnepi Könyvhetet és 23. Gyermekkönyvnapokat a Méliusz Juhász Péter Könyvtár szervezésében. A rendezvény új programelemekkel bővül és új arculattal várja az érdeklődőket - ismertették a szervezők az eseményt csütörtökön sajtótájékoztatón.

A magyar könyves szakma és a magyar kulturális élet talán legrégebbi folyamatosan megrendezendő eseménye a könyvhét, amely nagy hagyománnyal bír országszerte és a hajdúsági vármegyeszékhelyen is - hangsúlyozta Puskás István (Fidesz- KDNP), Debrecen kultúráért felelős alpolgármestere.
Kiemelte, hogy a rendezvény új kurátorának köszönhetően új lendületet vesz az idei évtől az esemény, a programok tükrözik Debrecen ambícióit, nemcsak a város kulturális életében, hanem közép-európai újrapozicionálásában is.
"Meggyőződésünk, hogy a város kapcsolatainak építésében az irodalomnak, a könyvnek kulcsszerepe van, így még fontosabb szereplővé lép elő a Könyvhét ettől az évtől" - mondta Puskás István.
Korpa Tamás költő, a Debreceni Ünnepi Könyvhét kurátora a rendezvénnyel kapcsolatban kiemelte, hogy a négy nap alatt a Csapó utcai sétáló övezetben 18 könyves faház épül, és 48 program várja majd az érdeklődőket, ezeknek a fele pedig a gyermekeknek szól. A kísérő programok közül kiemelte a legkisebbeknek szóló ringató és kerekítő foglalkozásokat, valamint a kicsivel nagyobbakat érintő zsubattázást, amelyet a műfaj megteremtője, Nyulász Péter vezet.
A gyerekeknek szóló programok és a könyvbemutatók mellett lesznek városi séták és koncertek is - tette hozzá.
Korpa Tamás szólt arról is, hogy a rendezvény arculata megújult, logót és mottót kapott, amely idén "Nyitott kapuk, nyitott könyvek" lett. Ennek jegyében a város nyit más települések felé, így jelennek meg Marosvásárhely írói is a cívisvárosban, például Láng Zsolt vagy Markó Béla.
A könyvhét díszvendége Vida Gábor Déry- és Kemény Zsigmond-díjas író lesz, akivel a június 13-i hivatalos megnyitón és az utána következő pódiumbeszélgetésen lehet találkozni.
Eső esetén a sétálóövezet melletti bevásárlóközpontba várják az érdeklődőket. A programok ingyenesek, de a Jókai Mór, Szabó Magda és Térey János nevéhez köthető sétákra regisztrálni kell - tette hozzá.

Ajánló tartalma:

Új kód kérése

Rovat további hírei:
Hozzászólás szövege:
Felhasználói név*:
E-mail*:KőszeghyÉS Páratlan oldalTandori SzubjektívSzabadmatttandori.huA Mélytengeri Mentőcsapat és az Utolsó Magányos SzörnyCsibi tűzoltó lesz
Belépés